Még várni kell az első győzelemre

Férfi kosárlabda NB-I/B 2. forduló. 

Tiszaújvárosi Phoenix KK - NYÍKSE 68 - 46 (20-9; 15.8; 14-11; 19-18)

"Nagyon készült a NYÍKSE a pénteki tiszaújvárosi vendégszereplésre. Játszott már a nyíregyházi csapat a közelmúltban a tiszaújvárosi csarnokban, igaz az edzőmérkőzés volt és szorosra sikeredett. Az első percben még Asztalos 2+1 kosara hozta meg a vendég vezetést. Ez volt az utolsó ilyen alkalom.  Ekkor 15-0 -s, nem várt rohammal rukkolt elő az újváros, ami teljesen sokkolta a Nyíregyházát. 100%-os helyzetek, ziccerek maradtak ki és a távoli dobások is elmaradtak. A különbség pedig a félidő végig már 18 pontra duzzadt. 
Brane Savic a szünetben igyekezett felrázni a nyírségi fiúkat, de nem sokkal csökkent a különbség és a játék is hektikus volt, hiába volt egy-egy jó védekezés, de kimaradtak továbbra is a dobások és a palánk alatt is teljesen eredménytelenek voltak.


Az utolsó negyed igaz, hogy szorosra sikeredett, de ez már sokat nem segített a NYÍKSE-n. A legnagyobb eltérés a két együttes statisztikájában a palánk alatti, közeli dobásoknál mutatkozott, ahol a Tiszaújváros 61%-al teljesített, míg a nyíregyházi csapat mindössze 38%-on.
Nem sikerült az idegenbeli bravúr a NYÍKSE-nek, de még a tisztes helytállás is nagyon veszélyben forgott. Úgy látszik Brane Savic csapatának még mentálisan erősödnie kell ehhez a bajnoksághoz. 

Jövő héten újra idegenben kell helytállnia a NYÍKSE-nek, hiszen az Agrofeed Uni Győr együtteséhez utazik a csapat, ahol a házigazda otthon már az első fordulóban bizonyított és győztesen hagyta el a parkettát. " - számolt be a mérkőzésről a NYÍKSE.