Még több nyelven érhető el a Google-fordító alkalmazása – 38 helyett már 80 nyelven!
Fotó: Illusztráció

A Google-fordító mobilapplikációja számos újításon esett át, és még több nyelven érhető el – közölte a cég.

A Google-fordító segít a nyelvi korlátokon átlépve is kapcsolatot teremteni emberekkel, megismerni új helyeket, kultúrákat. Mobilapplikációja különösen hasznos, ha külföldön tartózkodunk, hiszen elég telefonunk kameráját ráirányítani az idegen nyelvű szövegre, és a fordítás máris megjelenik a képernyőn a kívánt nyelven.

Az alkalmazás offline módban, internetes kapcsolat nélkül is használható, amennyiben a szükséges nyelveket korábban letöltöttük készülékünkre.

A Google legújabb fejlesztéseinek köszönhetően a korábbi 38 helyett már több mint 80 nyelven működik a funkció, többek között hindi, hawaii, maláj, vietnami és skót gael nyelvekkel bővült a lista.

Ami még ennél is izgalmasabb, hogy mostantól bármilyen nyelvpárosítást kezelni tud a funkció, így például magyarról horvátra vagy kínairól japánra is azonnal át tud ültetni szöveget.

Külföldi utazásoknál, különösen, ha többnyelvű térségben járunk, nehézséget jelenthet egy-egy nyelv felismerése. A Google erre is megoldást kínál már, hiszen az applikáció új verziójában az automatikus kamerás nyelvfelismerés funkció segítségével a fordító automatikusan beazonosítja a forrásnyelvet helyettünk, és lefordítja a szöveget a kívánt nyelvre.

A Google-fordító alkalmazása letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

 

Forrás: hirado.hu