Könyv segíti a családok kiegyensúlyozottságának megteremtését
Fotó: Illusztráció

A Játszani jó! című könyv – újszülött kortól a kisiskolás korig – megmutatja azokat az alapokat, amelyek segítségével a szülő elindulhat a közös úton gyermekeivel. A könyv különlegessége, hogy családok tapasztalataiból táplálkozik.

Petrus Márta író, blogger és pedagógus hosszú évek óta a gyermekek és a szülők kapcsolatával foglalkozik. Több évig az elvált szülőkre helyezte a nagyobb hangsúlyt, viszont később rájött, hogy nemcsak az elváltaknak van szüksége támogatásra, hanem a teljes családban élőknek is.

Nyolc évvel ezelőtt indította útjára a készségfejlesztő játékokkal foglalkozó webshopját és játszóházát, majd az ebből szerzett tapasztalatok alapján írta meg könyvét.

A kiegyensúlyozottság egyik kulcskérdése a tervezés.

– mondta el Petrus Márta a Duna Balatoni nyár című műsorában. Szerinte sokat segít, ha a szülők és a gyermekek együtt tervezik meg a soron következő napok programjait, játékait, sőt még a napi étkezések menüsorát is.

A Játszani jó! című kötet segít az elfoglalt szülőknek, hogyan tudnak jókedvűen hasznos időt tölteni a gyermekeikkel.

A könyvnek immáron a harmadik kiadása készült el. A kötet olyan készségfejlesztő játékokat gyűjt össze a családok számára, amelyek nem igényelnek nagy felkészülést vagy különösebb bevásárlást.

A közös játékok során a családok átbeszélik, hogyan tudnának kerek, egész és kiegyensúlyozott családként működni újra.

A szeretetnyelvek megismerését, használatát és „feltöltését” is megtanulhatják közösen.

– fűzte hozzá.

 

Forrás: hirado.hu