Még tart a szociális tűzifaprogram – Eddig 550 családnak tudott segíteni az önkormányzat

Több mint 550 nyíregyházi családnak tudtak eddig segíteni az idei szociális tűzifaprogramban. Az érintettek 5 mázsa tüzelőanyagot igényelhetnek a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül, az elszállítást viszont mindenkinek egyénileg kell megoldani.

Megérkezett a téli hideg, kifejezetten fagyosak voltak az éjszakák az elmúlt napokban. A meleg lakás biztosítása viszont sok családnak okoz problémát. Rajtuk a nyíregyházi önkormányzat szociális tűzifaprogramja segít, a város közigazgatási területén, hátrányos körülmények között élők kaphatnak tüzelőanyagot minden télen.

Sikeres a program

Sikeres volt és még tart a tűzifaprogramunk, több mint 550 családnak tudtunk eddig segíteni öt mázsa tűzifával. Ez azt a célt szolgálja, hogy akinek nincsen gázfűtése, nincs hagyományos fűtési módja, nem távfűtéshez csatlakozik és anyagilag rászorult, ne ez legyen a veszélyeztető tényező, hogy nem tud befűteni” – nyilatkozta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Hagyomány a városban

A program több évtizedes hagyomány már a városban, az igényléseket idén is a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül lehet leadni. A tűzifát a NYÍRVV telephelyéről, a Tüzér utcáról lehet elszállítani, ezt viszont egyénileg, mindenkinek magának kell megoldani. A program 2021. december elsején indult, de még nem késő jelentkezni.

Van tartalék

Képeztünk egy tartalékot, egy krízis tartalékot. Most tekintettel az igen alacsony hőmérsékletre, akinek kimerültek a készletei vagy eddig még nem volt rászoruló, akkor az jelezze a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ felé, a Körte utcán. Azért kell nekik jelezni, hogy valóban azok kapják, akik rászorultak. A Körte utcán ezt a kérést megvizsgálják, hogy ne bemondásra akárki kapja a fát” – tette hozzá az alpolgármester.

A Körte utcai központ elérhetősége: 06-42/401-652.

A városüzemeltetési társaság Tüzér utcai telephelyén nyitvatartási időben várják az érintetteket, az önkormányzat néhány esetben tud segíteni az elszállításban, főleg időseknek.