Medvés Könyv – Már kapható a Nyíregyházi Állatpark saját kiadású mesekönyve!

Törekedtek arra, hogy a mesén keresztül tanuljanak a gyerekek, valamint az állatokat is valósághűen ábrázolták. Soós Noémi, a Nyíregyházi Állatpark grafikusa készítette az illusztrációkat.

Több hónapig készült a könyv és igyekeztünk minél szebb figurákat készíteni a gyerekeknek, amelyek a lehető legjobban hasonlítanak a valódi fajokhoz.

 mondta el.

A 44 oldalas kiadványt már árusítják a Nyíregyházi Állatparkban, de postai úton is megrendelhető. A könyv sikeres, angol fordításban is megjelent, és már Szlovákiába is szállítanak. Révészné Petró Zsuzsanna osztályvezető hozzátette, közel 900 gyermeken tesztelték a mesekönyvet.

Nagyon sokan kérdezték már, hogy miért pont medvés a Nyíregyházi Állatpark első ismeretterjesztő mesekönyve. Ennek több oka is van. Egyrészt a Nyíregyházi Állatpark három medvefajt is tart, ez egydülálló az országban. Jegesmedvét, barnamedvét és andoki medvét is megfigyelhetnek a látogatók. Másrészt én a Nemzetközi Medvetanács oktatási tanácsadója is vagyok, így tulajdonképpen egyértelmű volt, hogy a különleges medvefajokkal fogunk kezdeni. A mesekönyvet pedig már sikeresen be is építettük az oktatási programunkba.

– árulta el. 

A tervek szerint hamarosan német nyelven is elérhető lesz a mesekönyv. A Medvés Könyv bevételének egy részét a természetben élő andoki medvék megfigyelésére fordítja a Nyíregyházi Állatpark.

 

Horváth Kíra