Második alkalommal rendeznek Budo gálát Nyíregyházán

 A programot a Két Kard Iskolája Sportegyesület kezdeményezésére a japán szamuráj harcművészetek és a japán kultúra népszerűsítésere rendezik meg.

Hiteles emberek segítségével ad betekintést abba a kultúrába, akik több évtizede foglalkoznak ezzel, legyenek előadók illetve kiállítók. A színpadi bemutatókat zömében város, és vármegye területén tevékenykedő sportegyesületek adják.

Pusztakezes és fegyveres bemutatókkal színesítve ad betektést  a Budo világba, gyereketől egészen a felnőttekig. Igyekszünk minden korosztály számára világossá tenni a harcművészetek fontosságát, melynek a lényege, saját magunk legyőzése. 

A program egész napos, ingyenesen látogatható. A színpadi bemutatókkal párhuzamosan folyamatosan megtekinthetőek japán kard és fegyver kiállítás aminek egyik neves kardkovácsa Kovács András mester, akinek munkáját japánban is elismerték. Ez a program interaktív, mivel beszélgetni is lehet a fellépőkkel, kiállítókkal. Próbálunk egy barátságos, családias légkört kialakítani a látogatókkal, hogy jó élményekkel gazdagodjanak.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz budo gála.

A rendezvény célja a japán harcművészetek, és a japán kultúra további népszerűsítése megismertetése. A harcművészet értékeinek, szellemiségének megőrzése, elérhetővé és hozzáférhetővé tétele minden korosztály számára. A sportolás, a mozgás fontosságának hangsúlyozása. 

 Komoly harcművészeti bemutatókkal, művészeti kiállítókkal várják a kedves érdeklődőket. Az egyik kiemelkedő színpadi bemutató, a gyékényvágás lesz. Itt vizes gyékényeket láthatunk amit karddal vágnak el, ezzel is bemutatva a technikák életszerűségét. Igazi szamurájokat láthatunk megelevenedni a színpadon, teljes harci páncélokban. A kiállításon láthatunk japán kardokat, tsubákat, festményeket, magángyűjteményt, japán mesekönyveket, amiket meg is lehet vásárolni magyar fordításban is. Japán táncokat is lehet tanulni, így minden korosztály számára érdekes programnak ígérkezik. Gerinckováccsal is találkozhatunk, akitől egészségügyi tanácsokat kaphatunk a helyes testtartással, és mozgással kapcsolatban. A rendezvény ideje alatt az iskola büféje nyitva lesz.

Időpont: 2024. Április 06. Szombat 10:00-16:00

Helyszín: Nyíregyháza Kodály Zoltán Zeneiskola Kodály terme.