Március végén indulhat a szabadtéri idény

Március végén kezdődhet a szabadtéri idény a városi kispályás labdarúgó bajnokságban. Több mint 100 csapat játszik rendszeresen a Városi Stadion salakpályáin. A terembajnokság a napokban fejeződött be. 

Drámai csatát hozott pár napja a terembajnokság döntője, a Het -Band együttese lett a Szuperbajnok. Sok pihenőt nem kapnak a játékosok, rövidesen elkezdődik a szabadtéri idény, melyben több mint 100 együttes szerepel a különböző csoportokban. 

- Minden az időjárástól függ, de március végén szeretnénk elkezdeni a szabadtéri idényt. A csapatok már nagyon várják, hogy újra pályára léphessenek, és szeretnénk időben elkezdeni a bajnokságot, mert júniusban ismét lesz Sóstón strandfoci bajnokság is, addigra szeretnénk befejezni a szezont - mondta Dajka László főszervező. 

Jelenleg a Városi Stadion területén építkezés zajlik, ez azonban nem befolyásolja a kispályás bajnokságot, a salakos kispályák továbbra is használhatók. Több fejlesztés is történt itt az elmúlt években, új öltözőket alakítottak ki, javítottak a pályák állapotán, és világítást is telepítettek, így késő estig lehet futballozni. A város vezetése igyekszik teljesíteni a csapatok igényeit. 

- Négy évvel ezelőtt az volt a kérés, hogy inkább maradjanak a salakos pályák, most viszont többen jelezték, hogy jobb lenne ha műfüves pályákon futballozhatnának az együttesek. Állunk elébe - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.  

Ami a bajnokságot illeti, a terembajnok Het-Band szabadtéren is jól szerepel, ősszel nem kapott ki, és vezeti a tabellát az „A” csoportban. A terembeli döntős ellenfele, a Rajal Birs a „D” csoport élén áll szintén veretlenül, míg az öregfiúk I. osztályában a Fáraó Bútor vezeti a bajnokságot nagy fölénnyel. Az Old Boys kategória egyre népszerűbb, három csoportban zajlanak a küzdelmek, a csapatokban pedig több olyan futballista is van, akik egykoron az NB-I-ben vagy az NB-II-ben is játszottak.