Már tudja? Advent első vasárnapjától hamarosan teljes pompájában díszeleg a Kossuth tér!
Fotó: Z. Pintye Zsolt

A vásár megnyitott, s advent első vasárnapjától hamarosan teljes pompájában díszeleg a Kossuth tér – december 3-án kapcsolják fel a díszkivilágítást.

A Kossuth téri adventi forgatag és vásár hamarosan megnyitja kapuit. A NYÍRVV munkatársai az utolsó simításokat végzik a téren.

Az első adventi gyertya meggyújtására és a karácsonyi fények felkapcsolására december 3-án, advent első vasárnapján 16 óra 30-kor kerül sor a görögkatolikus egyház közreműködésével.

Az ünnepi időszak kezdetével karácsonyi hangulat költözött a Kossuth térre, ahol a karácsonyi vásár és az impozáns díszkivilágítás teszi feledhetetlenné a téli napokat. A főtér mellett a belváros számos más pontján is találkozhatunk az egyedi atmoszférával.

A kandeláberek is látványosak lesznek

– Dekoráltuk a polgármesteri hivatal épületét, az erkély teljesen új fényt kapott. Ezen kívül a belváros utcái, a Dózsa György utca, a városalapítók tere, a Posta köz, a Bethlen Gábor utca első része, a Zrínyi Ilona utca és a Kossuth tér belső kandeláberei is látványosak lesznek, kb. 70 kandeláber kap különböző fényeket, dekorációt – sorolta kérdésünkre Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Piac és Vásártérüzemeltetési irodavezetője.

Díszek és szórakoztató elemek

Óriáskerék, kisvasút, kézműves ajándékok, finom ételek és italok, kézzel készített ékszerek, szezonális díszek, egyedi ajándékok, karácsonyi hangulat. Mindebben része lehet annak, aki a térre látogat. A város 15 méteres karácsonyfáját és a Kossuth tér hatalmas fáit is ünnepi fénybe öltöztették, az ünnepi díszhez idén egy újfajta fénytechnikát is alkalmaz a NYÍRVV.

Fotó: Szarka Lajos

Újdonság a projektoros reflektor: – A Kossuth tér óriás fáit a korábbi években megszokott dekorációkkal, a fényfűzérekkel és 50 darab óriásgömbbel díszítjük. Két platánfát projektoros reflektorral fogunk megvilágítani, ez egy új elem az idei évben a tér dekorációjában. A Kossuth tér fenyőjének díszítése is elkészült, minden készen áll arra, hogy december 3-án felkapcsolhassuk – tette hozzá.

 

Vásár: egy héttel hamarabb

Az adventi vásár ugyan már november 25-én kinyitott, de a december 3-ai hétvégéig még nem a teljes fényében fog ragyogni. Advent első vasárnapjától a színpadi program is kezdetét veszi.

– Megpróbálunk egy covid előtti állapotot visszahozni, 3 éve nem sikerült olyan adventi vásárt és programokat szervezni, amelyek a világjárvány előtti időszakra jellemzőek voltak városunkban. Ezért keddenként, csütörtökönként iskolák – több, mint 20 iskola – lesz itt látható. Hétvégenként igyekeztünk sztárfellépőket is hívni, azért, hogy kicsit emelkedettebb hangulatúvá varázsoljuk a gyertyagyújtások körüli miliőt

- fogalmazott dr. Ulrich Attila, alpolgármester. Idén szilveszteri programmal is készül az önkormányzat, szeretnének utcabállal kedveskedni azok számára, akik számára már hagyomány, hogy az újévet a város szívében köszöntik.

Fotó: Szarka Lajos

 

Kapcsolódó galéria

Megnyitott a forgatag - 2023