Már szerdán megérkezett a Rotary Mikulás a Jósa András Múzeumba
Fotó: Szarka Lajos

A Jósa András Múzeumba már szerdán délelőtt megérkezett a Rotary Miklulás. A zsákjában nem csak édesség volt, hiszen a rotarysok táncházat, kézműves foglalkozást és hangszerbemutatót is szerveztek a gyerekeknek a 8 mikulás ünnepségre. 

Hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekek érkeztek a Bárczi Gusztáv, a Göllesz és a Ridens Iskolából, a Rotary Nyíregyháza meghívására. Két turnusban, körülbelül 300 kisebb-nagyobb diák vett részt a hagyományos Mikulás programon.

Diczkóné Untener Mónika, a Rotary EarlyAct elnöke kiemelte:

Minden évben  nagyon nagy szeretettel készülünk a rendezvényre, és próbálunk olyan önkénteseket meghívni, akik itt a délelőtt folyamán egy-egy mosolyt tudnak a gyerekek arcára csalni, és ezért a Wesselényi Iskola készült arcfestéssel, a Művészeti Szakgimnázium táncházzal és hangszeres bemutatóval. Az idén egy mozgásformát is hoztunk a gyerekeknek, ami új, és sokan nem ismerik, ez a BOSU.

Táncházat szervezett a Guba Néptáncegyüttes is, a Lurkó bábsztínház pedig előadással kedveskedett a gyerekeknek. Persze közben megérkezett a Mikulás krampuszaival és a kis Mikulásokkal, Sárkányölő Szent György leszármazottaival.

A gyerekek kívánságaikat is sorolták a messziről jött vendég előtt. Mit is szeretnének ajándékba.

Fehér karácsonyt, focikártyát, mozijegyet és kinder tojást.

De nem csak a mikulás, hanem rotarys cserediákok is vendégeskedtek a múzeumban. A 15 éves Luigi, brazil vendég, most a Zrínyi Gimnázium diákja. A karácsony azt jelenti neki, hogy együtt vannak a családdal, varázslatos idő, amit együtt tölthetnek, jó hangulatban a családjukkal. Chiléből és Argentinából is jöttek diákok, nekik nem kis meglepetést okozott a magyar december. Luigi is először látott életében havat, tehát nagyon érdekes számára. Amikor leesett a hó, kinyitották az ablakot, kimentek az udvarra, hóembert építettek és hógolyóztak.

A programokban a Kazinczy Iskolában megalakult Rotary Ifjúsági Szervezet tagjai, az Early Act diákjai és a szülői szervezet tagjai segédkeztek.

Bodnár Mirjam Éva elmondta:

A betegeken, a szépkorúakon, az állatmenhelyen segítünk. Amikor a Rotary megszervez egy rendezvényt, mi jövünk, és részt veszünk benne, együtt vagyunk velük.

Az ifjú rotarysták most a nagycsaládosoknak gyűjtenek ajándékot, hogy csomaggal, majd karácsonykor ajándékkal kedveskedjenek gyerektársaiknak.

Kapcsolódó galéria

Rotary Mikulás a múzeumban