Már reggel éreztem, hogy nyerni fogunk - Hepp-kupa győztes a férfi kosárlabda együttes!

Megnyerte a férfi kosárlabda Hepp-kupát a Hübner Nyíregyháza BS. A csapat az elmúlt években többször is döntőt játszhatott, de a győzelemre mostanáig várni kellett. A gárda a bajnokságban is szeretne az élen végezni. 

Egy küldetés teljesítve! A férfi kosárlabda Hepp-kupában a Hübner Nyíregyháza BS meggyőző teljesítménnyel nyerte a döntőt. Előbb az Újpestet verték a mieink az első találkozón, majd a fináléban a BKG-Príma Akadémia ellen is végig vezettek. A hajrában Mohácsi Máté kritikus szituációban dobott egy triplát. 

- Szokták mondani, hogy ezeket a labdákat be kell dobni. Láttam, hogy Ubillán szorosabb az emberfogás, nekem pedig kicsit több a területem. Bement a tripla, és ez lendített a csapaton, de volt két másik fontos dobás is a többiektől a végjátékban. Bizonyította a csapat, hogy ilyen kiélezett szituációban mindenki tudja, mit kell tennie - mondta Dr. Mohácsi Máté játékos. 

A végjáték ugyan izgalmasan alakult, de azt senki nem kérdőjelezte meg, hogy a Nyíregyháza nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, így megérdemelten került a játékosok és a szakmai stáb nyakába az aranyérem. 

- Én már reggel úgy keltem fel, hogy éreztem, hogy nyerni fogunk. A meccs közben voltak holtpontok, de láttam a fiúkon, hogy nagyon akarnak. A végén egy labdás meccs lett a dologból, talán így még szebb a győzelem - mondta Siska János vezetőedző. 

A keretből többen is remek teljesítményt nyújtottak. A döntő legjobbjának Tóth Gergelyt választották, de Ubilla, Mohácsi és a Bus is ponterősen kosarazott. 

- Végig kézben tartottuk a mérkőzést, de várható volt, hogy lesznek izgalmas periódusok, elvégre ez egy kupadöntő. Most először utaztunk úgy a fináléra, hogy mi voltunk az esélyesek, és jó érzés, hogy megnyertük a döntőt - mondta Bus Iván játékos. 

A játékosok sok pihenőt nem kaptak, a nyíregyháziak ugyanis a bajnokságban a Miskolc ellen lépnek pályára a héten. A kupagyőzelem után most a bajnokságra koncentrál már az együttes, ahol szintén szeretne az élen végezni.