Már nem kell sokat várni! – Húsvétra átadják a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentrumát

A Látogatócentrum építése és Hópárduc kifutó kialakítása a Nyíregyházi Állatpark területén elnevezésű projekt célja, hogy egy turisztikai vezérpontot hozzanak létre Sóstógyógyfürdő kapujában. A közel 400 millió forintos európai uniós támogatású fejlesztéssel modern, kényelmes körülményekkel fogadhatják a vendégeket. Megnövekszik az áteresztőképesség, csökken a zsúfoltság, megvalósul az akadálymentesítés, lesz pénzváltó és bankautomata is.

7 milliárdos fejlesztési csomag

Az építkezésen helyszíni szemlét tartott Dr. Kovács Ferenc polgármester, aki elmondta, ez a beruházás az öt pontból álló, 7 milliárd forintos fejlesztési csomag első eleme, a munkák tovább folytatódnak. Júniusra elkészül a második beruházás a Pangea Ökocentrum, indítják az Erdei Ösvény és az India Ház építését, ezek jövőre készülnek el.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A legnagyobb elem, a Jégkorszak megvalósításának előkészítése folyamatban van, jövő tavasszal szeretnék indítani a fejlesztést. A polgármester úgy gondolja, ezzel a nagy beruházási csomaggal az állatpark tovább fejlődik, és ez a látogatószámban, valamint a turista vendégéjszaka számban is megjelenik, ezért is épül a két hotel is Sóstón.

Fajmegmentési Program

A jelenlegi projekt másik fő eleme a Hópárduc kifutó kialakítása. Gajdos László igazgató kiemelte, az Európai Fajmegmentési Program egyik legféltettebb állata a hópárduc, a kipusztulás szélén van. Abban bíznak, hogy az új nyíregyházi kifutóban szaporodnak majd.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A látvány érdekében a nyitott építmény falaiba nagyméretű biztonsági üveget építenek, a kifutó pedig hasonlít majd a hópárduc természetes élőhelyére, sziklával és vízfelülettel. A látogatócentrumot és a hópárduc kifutót a tervek szerint március végén nagypénteken, húsvét előtt nyitják meg a nagyközönségnek.

 

Szoboszlai Tibor