Már kiköltöztek az extrém akadályok Sóstóra! Jövő héten újra üzemel az óriáscsúszda is!

Ősszel és télen gyakorta túlságosan borús és hideg az idő, ezért ilyenkor a motiváció is alábbhagy, nem szívesen mozdulunk ki sportolás céljából. Kivéve persze, ha a mozgás játékkal is vegyül! Mert bizony, óriási élményt tud jelenteni, amikor hosszú kilométerek megtétele közben meg kell küzdeni bokszzsákokkal, hatalmas sajtszeletekkel, kampókézzel, vagy éppen magával a tóval és az óriáscsúszdával. Erre lesz most lehetőségük azoknak, akik neveznek a jövő hét szombati (október 3.) akadályversenyre, amit ezúttal is a nyíregyházi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület szervez.

 

A nyíregyházi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület (a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel, mint társszervezővel közösen) tavaly szeptember 21-én akadályversenyt rendezett Sóstógyógyfürdőn. Akkor a cél az volt, hogy a jövőben Nyíregyházát az extrém futóversenyek meghatározó pontjává tegyék. A vágyból pedig valóság lett, hiszen július 4-én, Magyarországon elsőként Stadionversenyt szerveztek a szabolcsi megyeszékhelyen, október 3-án pedig jön a II. Extreme Trail Akadályverseny.

Jövő héten épülnek

 

– Az első versenyünk sikerének hála, Nyíregyháza sportnaptárába már tavaly novemberben bekerült ez az időpont. A nem várt pandémiás időszak ugyan mindenki életét átalakította, azonban mindvégig hittünk abban, hogy meg tudjuk rendezni a versenyt. Ez most már karnyújtásnyira került, az összes akadályunk elemei kint vannak Sóstón, a fürdőben. A jövő hét az építkezésről és a terveink megvalósításáról fog szólni. Nagyon sokat dolgozunk azon, hogy ezúttal is méltó legyen a rendezvényünk Nyíregyháza és a sportegyesületünk hírnevéhez hangsúlyozta Benkő Róbert egyesületi tag, szervező.

 

A járványügyi intézkedések betartásával...

 

– A járványügyi intézkedéseknek megfelelően, a kötelező szabályokat igyekszünk betartani úgy, hogy a verseny és a kikapcsolódás élménye is maximálisan megmaradjon. Nagyon sok energiát fektetünk az akadályok tervezésébe és megvalósításába. Ezúttal is igyekszünk olyanokat építeni, amik igazi sportértékkel bírnak, kihívást jelentenek, ám mégis mindenki számára teljesíthetők! Meg kell majd küzdeni bokszzsákkal, sajtszelettel, kampókézzel, de szerepet kap majd a tó, valamint a parkfürdő óriáscsúszdája is.

Gyerekek is rajthoz állnak

 

– A két felnőtt távon kívül korosztályos, valamint a mentálisan és testileg sérült gyerekeknek is szervezünk futamokat. A rajthoz állók ezúttal is egyedi fém emlékérmet, az eseményre készült emlékpólót, befutócsomagot és egy felejthetetlen élményt kapnak. Nem kell a verseny után senkinek sem hazamenni, mert a termálmedencék most is fel lesznek engedve, így a fáradt izmokat bárki kilazíthatja. Hálánkat fejezzük ki Nyíregyháza MJV Önkormányzatának, a NYÍRVV Nonprofit Kft. vezetésének, a Nyírerdő Zrt.-nek, az Aquarius Élmény- és Parkfürdő vezetésének, hogy a turisztikai „holtszezonban” is mellénk állnak és lehetőséget biztosítanak a sportrendezvény megvalósítására. Reméljük, ezúttal is minden vendégünk – bárhonnan is érkezzen az országból – ismét elégedetten vigye tovább, hogy érdemes Nyíregyházára jönni!

 

Jelentkezni még lehet a www.extremetrail.hu weboldalon.