Már itthon készül a Szpari
Hazatért a törökországi edzőtáborból a Nyíregyháza Spartacus. A csapat pénteken újabb felkészülési mérkőzést játszik, kedden pedig már tétmeccsen fogadja a Debrecent.

Kedden este landolt a törökországi repülőgép Budapesten, innen pedig busszal utaztak Nyíregyházára a Spartacus játékosai. Nem sokkal éjfél előtt érkeztek meg a szabolcsi megyeszékhelyre. Az edzőtábor és az utazás után szerdára szabadnapot kaptak a labdarúgók, csütörtökön viszont folytatódott a felkészülés.

– Négy felkészülési mérkőzést játszottunk, és a két élvonalbeli csapat ellen kifejezetten jól teljesítettünk. Hogy aztán ez mire lesz elég a bajnokságban, az majd kiderül. Sajnos hátráltatta a munkát, hogy sokan hiányoztak sérülés miatt – mondta Mátyus János vezetőedző.

A törökországi edzőmeccseken Szécsi Márk és Szalai Vilmos személyében új játékosok is pályára léptek. Előbbi Debrecenből érkezett, utóbbi a Mezőkövesd labdarúgója volt.

– Sok játékost ismertem, így a beilleszkedéssel nem volt gond. Az edzőtáborban vívott mérkőzések jó alapot jelenthetnek, és bízom abban, hogy nemcsak az NB III-ban, hanem a következő szezonban már az NB II-ben is sikeresek leszünk – mondta Szalai Vilmos játékos.

Pénteken ismét edzőmeccs következik, a Szolnok elleni találkozó amolyan főpróba a jövő heti Magyar Kupa találkozót megelőzően. A csapat a tervek szerint 14 órától fogadja az NB II-es klubot Örökösföldön.

Dankó László