Már dübörögtek a motorok
Fotó:Trifonov Éva

Szinte szünet nélkül érkeztek a salakmotorosok a Nagyhalász Speedway Ringre. A pálya tökéletesen előkészítve várta a versenyzőket a héten, és mivel szerdára csapadékos időt jósoltak, igyekezett mindenki kihasználni a keddi napot, hogy beállítsa a motorokat. A lengyel GKM Grudziądz több versenyzője is körözött, a betegséggel bajlódó Max Fricke viszont sajnos nem ülhetett motorra. Itt volt viszont Norbert Krakowiak, aki nagyon elégedett volt az edzés után. 

- Nagyon tetszik a létesítmény, remek a pálya minősége, így sok dolgot kipróbálhattunk. Nálunk még nagyon hideg van, nem tudtunk edzeni, így nagyon örülök, hogy itt viszont dolgozhatunk – mondta a 2022-es páros EB bronzérmes, junior csapatvilágbajnok motoros.

A csapat vezetője, Janusz Ślączka is elégedett volt. Ő rendszeresen jár Magyarországon, és már magyarul is remekül beszél. 

- Albók Józseffel nagyon jó viszonyban vagyunk, nagyon sokra tartom amit tesz a salakmotorsportért. Most lehetőséget kaptunk arra, hogy itt edzhessünk. Kedden néhány versenyzővel dolgoztunk, szerdán újabbak jönnek – mondta a csapatmenedzser.

Gleb Chugunov is a második napi teszteken vesz részt. A pályán május 14-én aztán jön a SEC Challenge. 

- Készen áll a pálya ahhoz, hogy egy ilyen kvalitású versenyt rendezzünk. Sok fejlesztést hajtottunk végre az elmúlt esztendőkben, és idén két viadal házigazdái leszünk, szeptemberben még jön egy páros verseny. Reméljük mindkét alkalommal sok szurkolót láthatunk vendégül – mondta Albók József, a pálya tulajdonosa.

Információink szerint a tavaly még GP futamon is induló Fazekas Dennis viszont nem folytatja motoros pályafutását. Az aktuális magyar bajnok – bár nem volt díjkiosztó -  jelen állás szerint befejezi a salakmotort.