Már automatából is vásárolhatunk könyvet a belvárosban - Aktívak a nyíregyháziak

Már automatából is vásárolhatunk könyvet a belvárosban - Aktívak a nyíregyháziak
Már automatából is vásárolhatunk könyvet a belvárosban - Aktívak a nyíregyháziak

A Poket tulajdonképpen zsebkönyv, pontosabban automata. Ilyennel pedig most már Nyíregyházán is találkozhatunk, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtt. Ennek köszönhetően egy-két gombnyomással pici klasszikus és kortárs regényeket szerezhetünk be.

A Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő, közösségépítő projekt részeként mostantól már városunkban is bárki hozzájuthat 1000 forintért a kortárs és klasszikus irodalom gyöngyszemeihez. A projekt célja a minőségi irodalom elterjesztése és népszerűsítése. És hogy mindez számunkra is kézre álló formában történjen, megalkották a 21. század embere számára a legkényelmesebb, de a klasszikus és kortárs irodalmat megőrző POKET Zsebkönyvsorozatot. Amelyek nem nagyobbak okoskészülékeinknél, így elférnek kézitáskáinkban, és a rohanós min­dennapokban automatákból szerezhetjük be őket.

 

Az elmélyülésről is szól

 

Osváth Gábor producer, ifj. Vidnyánszky Attila és Vecsei H. Miklós színészek három évvel ezelőtt azzal a céllal alapították meg a POKET projektért is felelős Sztalker Csoportot, hogy a mostani fiatalokból később ne egy szétszakadt, hanem

egy egymásra figyelő, egymás igazságát megérteni tudó generáció legyen”. Ennek egyik első lépése a POKET Zsebkönyvsorozat, amely az olvasás mellett, a csendekről és az elmélyülésekről is szól

– emelte ki az egyik ötletgazda, Vecsei H. Miklós.

Aktívak a nyíregyháziak

Régi álma valósul meg a POKET automata Nyíregyházára érkezésével a nyíregyházi POKET közösségnek, akik egy nagyon aktív, lelkes, olvasó fiatalokból álló közösség. Havi rendszerességgel tartják programjaikat, együttműködve a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárral, belakva a fiatalok számára kialakított teret, a Kultúrkuckót. A nyíregyházi POKET közösség országosan is példaértékű, a legaktívabbak és a legnagyobb tagságot számláló közösség, akik szívesen veszik a fiatalok csatlakozását.  Az aktivitásuknak köszönhető, hogy az automata már idén a városunkba érkezett.

 

Az automata a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Nyíregyháza, Szabadság tér 2.) előtt található.