Még fényesebb lesz az idei advent - Bővül a forgatag is
Még fényesebb lesz az idei advent - Bővül a forgatag is

Lapunk megjelenésének napján állítják fel a tervek szerint a városi karácsonyfát a Kossuth téren, de azt kedves olvasóink már korábban megfigyelhették, hogy a Városüzemeltetés munkatársai az ünnepi díszkivilágítást napok óta több ponton szerelik. Ám ez még csak előkészítés, hiszen csupán az advent idején úszik majd fényárban a belváros. A részletekért a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez fordultunk.

 

Idén december 1-tõl várja színes adventi forgatag a városlakókat és az érdeklődőket Nyíregyháza főterén – az első gyertya közös meggyújtása és a díszkivilágítás az első téli vasárnapon lesz, a szokásos, programos körítéssel. Az idei évben a megszokott díszítés mellett több újdonság kápráztatja el a városlakókat.

Plusz a Lutheren és Dózsán

A tavalyi évben megújult Vay Ádám körúti és Bethlen Gábor utcai fényeken kívül az idén a Luther utcában, valamint a Dózsa György utcán bővítik a város fényeit. Ezeken a helyszíneken 6-6 db kandeláberen helyeznek el új, 3 méter magas díszvilágítást.

Még több fénydekoráció

A Polgármesteri Hivatal épületének homlokzatát a 0,8 méter és 2 méter magas jégcsap fényeken kívül további 12 darab 4 méteres fényfüzér díszíti. A Kossuth tér fái közül újabb három platánfa kap fénydekorációt. A tér közepén a tartószerkezetre a méltán népszerű térhálót ismét felállítják, mely fényfüzérrel és organikus gömbökkel teszi igazán ünnepivé és hangulatossá a „Nyíregyházi Advent” karácsonyi forgatagát.

Bővül a forgatag

A fények szerelésén túl a faházak építése is elkezdődött a Kossuth tér belső területén. A faházak egységesen jégcsap motívumokkal és fényhálóval lesznek díszítve. Bővül a forgatag területe, a Városalapítók szobránál és a Sa­massa József téren, valamint a Dózsa György utcán is számos árus kínálja majd portékáit.

Színpad és programok

A színpad a tavalyi évhez hasonlóan a Polgármesteri Hivatal főbejárata előtt lesz felállítva, amely a 2018-ban megújult dekorációt és fedést kapja. Ennek részletes programjairól a jövő héten számolunk be, az alábbi plakáton egy kis ízelítő olvasható, a sztárvendégek neveivel. Az adventi forgatag kezdete, és egyben a díszvilágítás felkapcsolásának időpontja december 1., advent első vasárnapja. Az ünnepi fények 2020. január 6-ig, vízkeresztig díszítik a belvárost.

Két kilométernyi füzér

A Város Karácsonyfája az idei évben is a Takarékpalota előtt áll majd. A közel 16 méter magas, negyvenéves lucfenyőt a NYÍRVV Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság november 15-én közösen állítja fel. A fa díszítésére november 18-tól kerül sor, melyet aranyszínű dekoráció és több mint 2000 méter hosszú fényfüzér tesz látványossá.

Színes játékok

A programok (köztük a Mikulással való találkozás lehetősége), valamint a finomságok mellett további kikapcsolódást nyújtó játékok is hívogatják majd a város apraját-nagyját. Ám ennek részleteiről is a következő számban írunk, s addig is hírt adunk róla a Nyíregyházi Televízióban és a városi webportálon, a nyiregyhaza.hu oldalon.