Már a közönség is láthatja a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlán kölykeit
Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

Már a közönség is láthatja a Nyíregyházi Állatpark öthetes fehér oroszlán kölykeit. A három apróság első lépései még bizonytalanok voltak a külső kifutóban, de anyjuk folyamatosan terelgette őket, s így lassan felfedezték tágas kültéri otthonukat. 

Binti, a hétéves, Csehországból érkezett anyaállat és szintén hétéves párja, a korábban egy holland állatkertben élő Inkosi 2015 óta alkot egy párt a Nyíregyházi Állatparkban. A Sóstó Zooban már többször született fehér oroszlán, idén hármas ikrek láttak napvilágot.

Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője elmondta: „Most 5 hetesek az állatpark fehér oroszlán hármas ikrei és most tették meg kicsit még bizonytalan első lépteiket a külső kifutóban. Binti, az anyaállat folyamatosan biztatta kicsinyeit. Rendkívül gondos anyáról van szó, naponta többször táplálja őket anyatejjel. A kicsik ezt meg is hálálják, gyorsan növekednek. A múlt héten estek át első állatorvosi vizsgálatukon, 4 hetes korukban. Akkor 4,2; 4,8 és 5,2 kg volt a tömegük, és megkapták az első vakcinájukat is.”

Az állatorvosi vizsgálaton meghatározták a kis oroszlánok ivarát is, mindhárman nőstények. Az utódok neveire a Nyíregyházi Állatpark közösségi oldalán várják a látogatói javaslatokat.

 

Szerző: Helmeczy Éva