Mandala Nyár – A jubileum esztendejében jubileumi nyári program lesz, ismét a Sóstói Múzeumfaluban
Fotó: Trifonov Éva

A 30 éves Mandala Dalszínház 30. jubileumi nyári programját hirdette meg a társulat. A helyszín ismét a Sóstói Múzeumfalu színpada, ahol hagyományosan saját produkció, a Hyppolit a lakáj nyitja a sorozatot július 1-jén. A folytatásban lesz nagyoperett, musical, vígjáték, családi pantomim és táncjáték. Zárás augusztus 25-én, Kalapács József akusztikus koncertjével.

 

A jubileum kapcsán emlékeznek vissza az indulásra a mandalások. 1992 augusztusában játszották a télen bemutatott József és a bűvös kabát című musicalt – Vikidál Gyula vendégszereplésével – az akkori Szabadtéri Színpadon, mely leginkább kertmoziként működött. A Webber musical sikere nyomán Mádi Zoltán polgármester kérte fel a csapatot, hogy szervezzék meg a színpad működését.

„Akkor a Szabadtéri Színpadon a színházi élet több évtizede szünetelt, kertmoziként működött. Gyakorlatilag a Mandala Nyárral indult ott újra a színházi élet. Be kellett vezetni a piacra, oda kellett szoktatni a nézőket, és egy bátor tettel ’93-ban, a következő évadban meghívtuk a Madách Színházat a Macskákkal, aztán ’94-ben ezt megismételtük. Büszkén emlékezünk arra, hogy a Macskák most ünnepelt 1500 előadásából kilenc Nyíregyházán volt” – idézte fel a kezdeteket Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője.

A szép emlékek után jöjjön az idei kínálat! 15 előadással várják a vendégeket a Sóstói Múzeumfalu színpadán. Lesz majd vígjáték, musical, nagyoperett, táncjáték, stand up comedy és gyerekelőadás is – mindenki kedve és ízlése szerint.

„A Rátonyi Róbert Színház például a Mágnás Miska című nagyoperettet fogja játszani élő zenekarral, tánckarral. Vendégünk lesz a Játékszín, egy legendás vígjátékkal, a Hatan pizsamában című darabukkal, ami évek óta nagy siker a Játékszín produkciójaként. Vendégünk lesz – akit ki szeretnék emelni – a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, akik itt, a régióban az elmúlt években biztos, hogy nem jártak. Nem is akármit hoznak, a Tenkes kapitánya című táncjátékot, ami egy legendás előadás, hiszen több mint 10 éve tartják műsoron. Ez is egy érdekes színfoltja az összeállításnak. És érdemes kiemelni a Mandala Nyár 30 évét ünneplő gálaműsorunkat, amelynek több illusztris vendége van” – szólt az idei nyárról Bódis Gábor.

Koltay Róbert, Hűvösvölgyi Ildikó, Mikó István, Besenczi Árpád, Heller Tamás vagy Teremi Trixi is itt lesz Nyíregyházán, az augusztus 13-ai Ünnepi Gálán. KarantÉn vagy Te a címe Pokorny Lia és Kálloy Molnár Péter improvizációs estjének. A művész Az ősember című stand up comedyvel is bemutatkozik, de Farkasházi Réka és Beke Éva zenés gyermekműsora is várja a közönséget. A 30. jubileumi Mandala Nyár zárása augusztus 25-én lesz Kalapács József akusztikus koncertjével, melynek vendége Nagy Feró és Varga Miklós.

Részletes programok:

Kapcsolódó galéria

30. Jubileumi Mandala Nyár sajtótájékoztatója