Majoros Dittának szurkol a Vikár és Nyíregyháza november 15-én

Újabb növendéknek szurkolhatnak a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai. Majoros Ditta népzenész tanszakos tanuló november 15-én a Magyar Televízió Fölszállott a Páva című tehetségkutató műsorában mutatja meg zenei tudását.

Majoros Ditta a Vikár Sándor Zeneiskolában először citerázni tanult Fekete Krisztiánnál. Ő ismertette meg vele a cimbalmot is, melyet nagyon megszeretett a fiatal tehetség. Idén volt hat éve, hogy tanulni kezdett a magyar hangszeren. A cimbalom mellett az első hangszer, a citera sem merült feledésbe. A szorgalmas, lelkes diák nyaranta több népzenei és néptánc tábor résztvevője, aki mindkét hangszerével gyakorol a táborokban. A táborokban tanultakat lelkesen gyakorolja év közben is. A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola alapítványa, a „Zenekultúra Támogatásért Alapítvány” is hozzájárul Ditta sokrétű népzenei képzéséhet, táborokban, év közbeni kurzusokon való részvételéhez. Citerával és cimbalommal is ért már el országos versenyen eredményeket szólóban és a zeneiskola együttesével is. Jelenleg népi éneklést és citerát tanul Hajdú Ágotánál.

A népzene mellett az ifjú tehetség táncol is a Tánctanoda Figurkák csoportjában.  Ditta a Túróczy Zoltán Evangélikus Általános Iskola 8. évfolyamos tanulója.  Nyelvvizsgára, művészeti szakgimnáziumi felvételire  is készül. Ebben az intenzív időszakában köszöntött be a Magyar Televízió Fölszállott a Páva című tehetségkutató műsora.  A területi válogatón sikeresen továbbjutott szólóhangszer kategóriában cimbalommal és a néptánccsoporttal is.  November 15-én, pénteken szurkolhatunk neki, hiszen akkor szerepel cimbalommal, majd azt követő héten pedig a néptánc csoportban láthatjuk.