Magyar Rektori Konferencia – Nyíregyházi rektor az elnökségben
Vassné dr. Figula Erika (Fotó: Archív)

A Magyar Rektori Konferencia elnökségébe választotta június 30-i tisztújító ülésén a tagság Vassné dr. Figula Erikát, a Nyíregyházi Egyetem Rektorát. A megbízatás két évre szól.

Az ELTE rektora, Borhy László akadémikus vezette köztestület a hazai felsőoktatási intézményrendszer bel- és külképviseletét ellátó szervezet, melynek feladata az intézmények érdekképviselete. A nyíregyházi rektorszavazás útján került az Állami Tagozat által delegált elnökségbe.

Vassné dr. Figula Erika rektor kiemelte: „Én azt gondolom, hogy egyrészt az én személyemnek, másrészt az egyetemnek is köszönhető. Tavaly szeptemberben itt volt a Magyar Rektori Konferencia ülése, ahol bemutattam az új képzéseinket, az egyetemi struktúrát, magát a campust, és volt olyan rektor, aki nem volt még itt, és nagyon nagy elismeréssel nyilatkozott.”

Amellett, hogy nyilván az egész egyetem előtt megtiszteltetés a bizalom, talán tisztességes lobbilehetőséget is jelent az oktatók és hallgatók javára.

„Ez főleg egy képviseleti szervezet, de természetesen konzultatív jelleggel a minisztériummal, külföldi szervezetekkel, külföldi felsőoktatási intézményekkel, oktatási minisztériumokkal tartja a kapcsolatot. Igazából én még nem látom, hogy mi lesz ebben a testületben a feladatom, de azt gondolom, hogy ez a Nyíregyházi Egyetem számára mindenképpen pozitív, hiszen azon leszek, hogy az egyetemet pozitívan tudjam képviselni, és az sem utolsó szempont, hogy az információk első kézből fognak jönni az egyetemre” – nyilatkozta a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A Nyíregyházi Egyetemen most zajlanak a felvételi alkalmassági vizsgák, majd a hónap második felében jön a ponthúzás, mely mérföldkő lesz az intézmény életében, de kedvező eredményeket várnak a pótfelvételi alkalmával is.