Magyar motoros indulhatott Grand Prix versenyen!

Fazekas Dennis bemutatkozhatott a világ legjobbjai között. A magyar salakmotoros tartalékként indulhatott GP futamon, a hétvégén pedig a világbajnokságon vesz részt. Május végén a megyébe igazi sztárok érkeznek az EB selejtezőre. 

Fazekas Dennis sporttörténelmet írt, a magyar bajnok salakmotoros ugyanis az első a nagyhalászi klub történetében, aki GP futamon, azaz a világ legjobbjai között indulhatott. A goricani versenyen tartalék volt, és a kilencedik futamban rajthoz állhatott. A motoros mellett a klub vezetése is nagy megtiszteltetésként élte meg mindezt.  

- Óriási élmény volt számunkra, igazi világsztárokkal találkozhattunk, rengeteg fotó készült, beszélgethettünk velük. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a kilencedik futamban Dennis rajthoz is állhatott. Reméljük lesz még hasonló meghívás -  mondta Albók József, a nagyhalászi klub vezetője. 

A Speedway Ring motorosa sokat nem pihenhet, most az U21-es világbajnokságon indul, ahol szeretne jól szerepelni, majd május 21-én hazai környezetben, az EB selejtezőn állhat rajthoz. A nevezések alapján több olyan versenyző érkezik Nagyhalászba, akik GP versenyeken is indultak. A lengyel Kubera, a cseh Milík és a svéd Berntzon már biztosan indul, és 16 nemzet motorosai állnak majd rajthoz a tervek szerint. Közben a nagyhalászi pályán folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken, és a tervek szerint a magyar bajnoki futamot már idén villanyfényben rendezhetik.