Magabiztos Szpari győzelem a nyitányon
A Honvédot fogadta a Nyíregyháza Spartacus.

 

Az első tavaszi hazai meccsén lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza Spartacus–Budapest Honvéd 2–0 (1–0)

Városi Stadion, 2248 néző

Jv.: Bognár Tamás (Erős Gábor, Dr. Varga Zsolt)

Nyíregyháza: Balogh - Kostic, Szokol, Rubus, Kovacevic, Bosnjak - Zofcák (Koller 90. p), Abdouraman - Pekár (Dartsimelia 89. p), Halenár - Pákolicz (Seydi 55. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Ignjatovic (Elez 66. p), Hidi, Kosnic, Prosser, Holender, Botka, Lőrinczy (Punosevac 55. p), Projic (Vidovic 34. p), Youala

Vezetőedző: Marco Rossi

A 4. percig kellett várni az első helyzetre, egy kipattanó után Pekár lövését hárította Kemenes. Egy perccel később Kostic húzott el a jobb oldalon, passza után Halenár lőtt az oldalhálóba. Beszorította ellenfelét a Szpari az első percekben, a labda a vendégek térfelén pattogott. Az első negyedóra végén kijött a szorításból a Honvéd, de nem tudott helyzetet kialakítani. A 24. percben megszületett a vezető gól. Egy bedobás után Halenár passzolt középre, Mohamadou Abdouraman pedig a védővel a nyakán a kapuba lőtt, 1–0.

A 32. percben a jól játszó Kostic passzolt Abdouramanhoz, aki 25 méterről fölé lőtt. A 40. percben az első vendég helyzet, Youala elől Balogh szedte föl a labdát. Az első félidőben több ígéretes támadást is vezetett a Szpari, de több gól nem esett. A második félidő eleje mezőnyjátékkal indult. Az 58. percben Pekár lőtt 20 méterről, de mellé ment a labdája, majd Seydi lőtt kapura, de Kemenes hárított. A 72. percben megfogyatkozott a Honvéd. Holender műesését sárgával jutalmazta a játékvezető, és mivel már volt neki egy, így megkapta a pirosat is. A 77. percben Seydi ívelt Halenárhoz, aki kapásból lőtt, de Vidovicról kipattant a labda. Nagy helyzet volt. A 86. percben aztán megszületett Seydi első nyíregyházi gólja. Egy bal oldali beadás után közelről fejelt a kapuba, 2–0. A Szpari taktikusan és szervezetten játszva megnyerte a találkozót.

Mátyus János: – Hihetetlenül boldog vagyok. Úgy érzem, megérdemelten győztünk, bár volt a második félidőben a kiállítást követően egy érthetetlen hullámvölgyünk. Az eredmény erőt adhat a következő nagy sorozat előtt.

Marco Rossi: – Szinte ugyanazt a csapatot küldtem pályára, mint a Ligakupában, de a játékosok meg sem közelítették azt a teljesítményt. A második félidőben a kiállítás végleg megpecsételte a sorsunkat.

D. L.