Madarak és fák napja a botanikus kertben – Bemutatók, programok és kézművesség
Idén is megrendezték a Madarak és fák napját a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében

A résztvevők a bemutatók, az ismeretterjesztő programok és kézműves foglalkozások mellett elültették a 2019-es Év fáját, a sajmeggyet.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Nyírerdő Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola és a Kaktusz-ház Építése Alapítvány közreműködésével ismét a madaraké és a fáké volt a főszerep a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében. Az érdeklődők megismerkedhettek a tavaszi, nyári madárvédelemmel, a madárodúk típusaival és azok kihelyezésével, kezelésével, valamint a bennük költő fajokkal. A kert területén betekintést nyerhettek az odúlakók mindennapjaiba. Az odú ellenőrzések során bemutatták a Botanikus Kert más, rendszeresen látható, hallható madárvendégeit is.

Az 2019-es Év fája a sajmeggy

Megismerhették az alföldi erdőkben megtalálható fa- és cserjefajokat, a fából készült eszközöket. A résztvevők mindeközben elültették a 2019-es Év fáját, a sajmeggyet is. A kertben volt a madárgyűrűzés, de tartottak kézműves foglakozásokat, melyeken odút készítettek és festhettek fakorongra. Voltak tudáspróbák, rövid teszt fákról, erdőről külön óvodás és iskolás korosztálynak, növényismeret és érdekes növények bemutatója.