Macikkal tennék vidámabbá a beteg gyerekek kórházi napjait

 1985 óta minden év december 5-én az Önkéntesség Nemzetközi Napját ünnepli a világ. Ilyenkor egy kicsit azokat a személyeket emelik ki és helyezik rájuk a hangsúlyt, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül, mások számára hasznos tevékenységben vesznek részt. Az adatok azt mutatják, hogy szerencsére számuk folyamatosan növekszik, de még mindig van hova fejlődnünk… Ennek apropóján (is), december 5-én, az önkéntesség világnapján az Új Nemzedék Közösségi Tér és a Mosolygó Kórház Alapítvány Macivarró akciót hirdet a lelkes érdeklődők számára a Keskeny utca 16. szám alá, hogy aztán az ott kézzel elkészített plüssök a kórházban fekvő gyerekekhez jussanak el.

 

TÖBB TUCAT MACI A CÉL

-Az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér és a Mosolygó Kórház Alapítvány már második alkalommal szervezi meg a Macivarrás akciót, az önkéntesek világnapja alakalmából, hogy aztán az önkéntesek kézzel készített macijait az alapítvány eljuttassa a kórházban fekvő gyerekek számára. Tavaly 12 db macit varrtak meg a lelkes résztvevők, amit idén szeretnénk megduplázni. A közösségi tér biztosítja az eszközöket és az anyagot, az önkéntesek csak a kézügyességüket hozzák magukkal- magyarázta Szilágyi Gábor, a közösségi tér vezetője.

 

„ÖNKÉNTESKEDNI NAGYSZERŰ DOLOG”

-Célunk, hogy a programunkkal népszerűsítsük az önkénteskedést, hiszen önkénteskedni nagyszerű dolog, főleg, ha ezzel másokon is segíthetünk. Nincs korhatára a rendezvénynek, bárki részt vehet, hiszen önkéntes bárkiből válhat!

Program ideje: 2018. december 5. 15:00 órától. Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér. Keskeny u. 16.

(Szerző: Bruszel Dóra)