Ma van a Szociális Munka Világnapja – Köszönet áldozatos munkájukért!
Fotó: Illusztráció

A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját.

– Hazánkban az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami szociális kezelést, gondozást igényel. A társadalom fokmérője, hogyan él együtt a szegényekkel, hogyan gondoskodik az elesettekről, a segítségre, támogatásra szorulókról! – fogalmazott a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának sajtóirodája.

Ebben a munkában különösen fontosak a szociális munka világában tevékenykedő utcai szociális munkások, a családsegítők, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények munkatársai, a szociális munkás képzés világszerte elismert oktatói, akik napi kapcsolatban vannak a rászorulókkal.

Magyarországon tizenhárom éve köszöntik a szakterület dolgozóit.

Ünnepséget értelemszerűen nem rendezett idén a nyíregyházi önkormányzat sem, de üzenetük az, hogy gondolnak rájuk, a segítőkre, és nemcsak kampányjelleggel, hiszen azon túl, hogy a világnap kapcsán a Szociális Gondozási Központ 10 dolgozóját jutalmazzák, nyáron, a pandémia első hullámát követően 40 olyan szakember kapott méltó ajándékot, akik a járvány idején a frontvonalban szolgáltak. A városlakók nevében is köszönik áldozatos munkájukat.