Ma is marad a párás, ködös időjárás

A reggeli, kora délelőtti órákban még tovább terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet. Az ország keleti, északkeleti felén tartósan borult, párás, ködös idő lesz a jellemző, helyenként lehet csak vékonyodás a felhőtakaróban – tudhattuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Duna-Tisza közétől nyugatra haladva egyre nagyobb eséllyel szakadozhat fel a rétegfelhőzet, a szelesebb részeken, illetve a Mecsek és a Dunántúli-középhegység mögött a főnhatás miatt pár órás napsütés valószínű.

Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. Főleg északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű, a naposabb részeken lesz enyhébb az idő. Késő este 5, 11 fokot mérhetünk.

Kedd estére ismét párássá válik a levegő, és terjeszkedik, illetve képződik a köd, valamint a rétegfelhőzet. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A délkeleti szelet az Észak-Alföldön kísérhetik néhol élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

 

Forrás: hirado.hu