Lutter Imre szerzői estje a Vasutasban

Lutter Imre szerzői estje Pregitzer Fruzsinával és Tarczy Gyulával a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban. Magyar idolok és költők párhuzamos élete egy könyvben.

Mi a közös Geszti Péter, Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Balázs Klári, Szabó Győző és Miklósa Erika életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet, és rajta keresztül jól ismert magyar művészek, élsportolók, közéleti személyiségek életét mutatja be a vers szerzőjével párhuzamban Lutter Imre Valentin-napon megjelent könyve, amelynek középpontjában a szeretet témája áll.

Március 24-én, péntek este 18 órától Pregitzer Fruzsina és Tarczy Gyula közreműködésével, szerzői est keretében mutatják be Nyíregyházán, a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében Lutter Imre új, szeretetről szóló könyvét.

Az albumszerű könyv, amely az Athenaeum Kiadó gondozásában jelent meg, s amely 320 oldalon keresztül, 25 ismert ember ismeretlen történetét tárja az olvasó elé, megmutatja a sorsfordító verseket és a költők személyes kötődésű emlékeit is. Mert, ahogy az előszó fogalmaz: „Mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül."

A könyvbemutatón lehetőség lesz a szerző köteteinek megvásárlására, valamint a rendezvény végén Lutter Imre dedikálni is fog.