Lukács Tamás, a néptáncos

– Lukács Tomi iskolánk egyik büszkesége. Nem rég tartották meg Egerben az Ifjúsági Szólótáncversenyt, ahol kiemelkedően szerepelt, a legjobbaknak járó díjak egyikét hozta haza. Ezen kívül pedig a legnagyobb megtiszteltetés az volt, hogy egyenes ágon, előválogató nélkül tovább jutott a jövő évi Felnőtt Szólótáncversenyre, ami a legrangosabb amatőr fesztivál. Úgyhogy remélem, a jövő aranysarkantyús táncosa ül mellettem – mesélte büszkén növendéke eredményeit a néptáncos berkekben méltán híres Szilágyi Zsolt.

 

KÉTSZERES EZÜSTPITYKÉS TÁNCOS

 

– A tánc mellett a tanulás is nagyon fontos számomra, így jövőre remélhetőleg a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytathatom tanulmányaimat. Ezen kívül a Duna Művészegyüttes olyan megtisztelő felkérést nyújtott számomra, hogy júniustól teljes tagként táncolhatok velük – avatta be a Szieszta plusz nézőit terveibe Lukács Tamás. A kétszeres ezüstpitykés táncos nagyon sok időt fordít a gyakorlásra, és ebben felkészítői is segítségére vannak.

 

SOKSZÍNŰ EGYÉNISÉG

 

Tamást a néptáncon kívül több terület is érdekli. – A magyar néptánc és a világ táncai egyaránt érdekelnek, legyen az klasszikus balett vagy kortárs modern tánc. Noha ezek nem a fő szakmai területeim, de fontos számomra a sokszínűség. A jövőben mindenképp táncosként képzelem magam, a nagy álmom pedig egy saját társulat, növendékekkel, hogy így egyszer én is a mesterem nyomdokába léphessek – mondta a beszélgetés végén a Kenderesről Nyíregyházára költözött ifjú tehetség.

Farkas Fanni

(Fotó: Facebook)