Lezárult a „Babahordozás helyesen!” című lakossági szemléletformáló program

Lezárta a „Babahordozás helyesen!” című lakossági szemléletformáló projektjét a Lógjunk Anyuval Egyesület. A közel 3 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével a lakosság egészségtudatosságának erősítése valósult meg, egy eddig még nem használt eszközzel, a hordozással. 

– A Lógjunk Anyuval Egyesület „Lakossági szemléletformálás, tudatosítás” című pályázati felhívásra benyújtott projektjének célja a lakosság egészségtudatosságának erősítése volt egy eddig még nem használt eszközzel, a hordozással. A babahordozás egyre elterjedtebb a keleti régióban, azonban még sokan nincsenek tisztában a helyes hordozással. Mivel gyermekeink és a hordozó személy egészsége múlhat rajta, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt célja, hogy a térségben elérhetővé tegyük a szakmai segítségnyújtás lehetőségét az egészségügyi intézményrendszer segítségével, és lehetőséget biztosítsunk a helyes hordozás megismertetésével a kisgyermekes családok és a fiatalok, ideértve a jövő egészségügyi szakembereinek körében.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01058 azonosítószámú pályázati fejlesztés eredményeként 6 fő hordozási tanácsadót képztünk, ami a térségben „hiányszakma” volt és ezt követően a jövő generációival ismertettünk meg egy olyan módszert, a közel 3 millió forint európai uniós támogatás segítségével, ami nem csupán a kisgyermekes családok mindennapi életében egy segédeszköz, hanem a gyermekek optimális fejlődését segíti elő.

Mindemellett szórakozási, testmozgási lehetőséget nyújthat és egy új közösségbe való bekapcsolódást is eredményezhet. Egyesületünk megalakulásától az a célunk, megismertessük a hordozás testi és lelki egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

A projektről bővebb információt a www.logjunkanyuval.hu oldalon olvashatnak – tájékoztatta szerkesztőségünket a Lógjunk Anyuval Egyesület.

Kapcsolódó galéria

Lezárult a „Babahordozás helyesen!” című lakossági szemléletformáló program