Lezárt ügy: adománygyűjtő pontba tört be
Fotó: police.hu

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a 38 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárást.

A rendőrségre 2022. március 10-én 18 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik vásárosnaményi adománygyűjtő pontba betörtek, és az Ukrajnából a háború miatt otthonaikat elhagyni kényszerülők részére gyűjtött adományokat megdézsmálták. A helyi rendőrök azonnal a helyszínre siettek, és a közelben elfogták a bokrok között bujkáló gyanúsítottat.

A 38 éves helyi férfi a bajbajutottak részére gyűjtött adományokból két táskát megpakolt, azokat magával vitte, és a közelben elrejtette. Azt tervezte, hogy visszamegy az épületbe, hogy onnan további három, tartós élelmiszerekkel, ruhaneműkkel és egy elektromos fűtőkészülékkel teli pakkot is elhozzon.

A nyomozók  P. Lászlót a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra elállították, és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, aki tettét beismerte.

A vásárosnaményi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu