Letartóztatta a bíróság a volt élettársát bántalmazó Szabolcs megyei férfit

Letartóztatta a bíróság a volt élettársát bántalmazó Szabolcs megyei férfit
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 16-án súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban 2019. november 16-ig elrendelte M.A. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsított 2019. október 11-én az esti órákban megjelent volt élettársa Szabolcs megyei lakásán, ahol féltékenység miatt veszekedni kezdett vele. A vita során a férfi először tenyérrel, majd ököllel több alkalommal megütötte a nő arcát, aki az ütésektől a vaskályhára esett. Ezután a férfi a hajánál fogva rángatta be volt élettársát a fürdőszobába, ahol addig fojtogatta, míg a nő eszméletét vesztette, a padlóra zuhant, a fejét beütötte, amitől vérezni kezdett. A gyanúsított az eszméletlen sértettet vízzel fellocsolta, a vértől megmosdatta, és ráparancsolt a nő 14 éves fiára, hogy mossa fel a fürdőszoba padlójára folyt vért.  Rövid idő elteltével a férfi ismét veszekedni kezdett a nővel, és puszta kézzel bántalmazta őt. A férfi a volt élettársától és annak a fiától is elvette a mobiltelefont azért, hogy ne tudjanak segítséget hívni.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a büntetett előéletű gyanúsított, aki a volt élettársát már korábban is bántalmazta, a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követve el. Tekintettel arra, hogy a férfi elrejtőzött a hatóság elől, őt elfogatóparancs alapján fogták el, fennáll annak a veszélye is, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóság elől. A bíróság a döntése indokolása során utalt arra is, hogy M.A.-val szemében súlyos testi sértés bűntette miatt büntetőeljárás van folyamatban, ugyanis 2019. augusztusában egy férfit bántalmazott.

A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék