Letartóztatásban marad a férfi, aki rálőtt az apára és fiára is
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2020. május 28-ig meghosszabbította az orosi kettős emberölés gyanúsítottjának letartóztatását.

H.M. gyanúsítottal szemben az aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019.  júliusában tudomást szerzett arról, hogy a felesége korábban érzelmi kapcsolatba került ifj. N.J.  sértettel.  A gyanúsított felesége 2019. augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.J.  lakóháza előtt, ahol szóváltásba keveredtek. Ezt a nő később elmondta a férjének, és sérelmezte neki, hogy ifj. N.J. lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment a sértett ingatlanához és magával vitte az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját is.

A férfi a családi házhoz érve az utcán, a gépkocsijából egy célzott lövést adott le a vadászpuskájával az udvaron tartózkodó sértettre, aki bemenekült a házba. Ezt látva a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, és a lakóház ajtaján keresztül lelőtte ifj. N.J. -t. A lövés a férfit a háta bal oldalán találta el, aki a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiment az utcára a sértett édesapja, akire a gyanúsított szintén célzott lövést adott le, ami sikertelen volt. Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor hátat fordított, a gyanúsított egy újabb célzott lövéssel hátba lőtte őt. Az apa a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás feltételei továbbra is fennállnak, mert a kiemelkedő tárgyi súlyú, életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel is büntethető bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfival szemben továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. 

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék