Lesz Rally Hungary, az Európa-bajnoki sorozat része lesz idén is a nyíregyházi futam
Lesz Rally Hungary, az Európa-bajnoki sorozat része lesz idén is a nyíregyházi futam

A mai állapot szerint komplett Európa-bajnoki sorozatot rendeznek raliban, melynek a része a nyíregyházi verseny. Így a nemzetközi mezőny vissza fog térni városunkba, a tervek szerint november elején. A Rally Hungary magyarországi promótere azt mondta szerkesztőségünknek, bár május végére tisztázódik a végleges naptár, olyan forgatókönyv nincs, amelyben nem szerepel a nyíregyházi futam.

Sok minden elmarad, ezt megtartják

A koronavírus-világjárvány rengeteg sportrendezvény sorsát pecsételte meg, jó néhányat pedig új időpontra tettek, köztük az olimpiát is. Egy friss hír szerint mindez nem érinti a rali Európa-bajnokságot, melynek idén már másodszor lehet nyíregyházi futama is november elején.

Komplett EB, benne a nyíregyházi futammal

A nemzetközi promóternek az a szándéka, hogy a teljes Európa-bajnoki sorozatot megrendezze, annyi módosítás van, hogy egyetlenegy verseny, a lengyel rali fog elmaradni. Tehát a nyolc helyett hét futammal, egy komplett bajnokságot szeretne rendezni, ami azt jelenti, hogy így értékelhető lesz a bajnokság és Európa-bajnokot hirdetnek. Ebben a mezőnyben benne van a nyíregyházi futam, a Rally Hungary, az eredeti időponttal

– nyilatkozta a Nyíregyházi Televízió kérdésére Őry Tamás, a Rally Hungary magyarországi promótere.

Most a Kanári-szigeteken lesz a zárás

Körülbelül egy hét múlva, május végére véglegesedik a versenynaptár, s arra az esetre, ha néhány versenyt el kell mozgatni, van egy tartalékidőpont Nyíregyházára, de olyan forgatókönyv nincs, amiben nem szerepel a Rally Hungary. A Kanári-szigeteki verseny viszont átkerült az év elejéről decemberre, hiszen az időjárás ezt megengedi, így a záró futam ezúttal ott lesz. Őry Tamás szerint így valószínű, hogy Nyíregyházán nem dől el a bajnokság, így nagyobb eséllyel jönnek a pilóták és a nézők izgalmas versenyt fognak látni – akik vélhetően addigra nagyon is várják majd a hasonló eseményeket.

Várják a versenyeket

Az elmúlt néhány hónapban az emberek nagyon fegyelmezetten betartották az utasításokat és otthon maradtak. Mindenki vágyik arra, hogy szabadtéri programokon vegyen részt, mi egy ilyen programot hozunk a városnak, az ott lakóknak és a környéknek. Mindenki ki lesz éhezve arra, hogy a szabadtéren egy színvonalas rendezvény részese legyen. Hasonlóan pozitív élményeket szeretnénk biztosítani, mint tavaly

– jelezte a promóter.

Szívesen térnek vissza hozzánk

Őry Tamás szerint ennek a rendezvénynek óriási jelentősége van, és szívesen térnek vissza, hiszen tavaly is kedvesen fogadták őket Nyíregyházán. Ami a versenyzőket illeti: bár több ideje volt mindenkinek, hogy összerakják az évet, a technikát, és a karanténban is igyekeztek magukat fitten tartani, de problémát jelentett, hogy nem tudtak tréningezni. Ráadásul gazdasági hatásai is vannak a járványnak, így elképzelhető, hogy néhány csapat, versenyző szponzort vesztett, ami kihathat az egész éves versenyzésükre. Ezzel együtt öröm, hogy az évad megrendezhető, melynek részeként Nyíregyháza továbbra is ott van a nemzetközi versenynaptárban.