Lesz olyan országrész, ahol napsugarak köszöntik az adventet

Vasárnap délelőtt a látási viszonyok lassan javulnak, a Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőzet, ugyanakkor tartós ködre figyelmeztetnek az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország középső részén.

Vasárnap a látási viszonyok jórészt javulnak, de alapvetően erősen felhős, párás időre lehet számítani. A Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőzet. Számottevő csapadék az ország jelentős részén nem várható – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északkeleten szitálás, a hegyekben ónos szitálás, esetleg jelentéktelen havas eső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

Éjjel ismét terjeszkedik a köd és a rétegfelhőzet, amely hétfő hajnalra nagy területet boríthat be. Számottevő csapadék nem valószínű. A ködös, rétegfelhős tájakon szitálás, fagypont alatti területeken, hegyeken ónos szitálás, jelentéktelen hószállingózás előfordulhat.

A délkeletire, keletire forduló szél többnyire mérsékelt marad, hajnalban Sopron környékén kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket az északkeleten és a fagyzugokban mérhetjük.

Forrás: hirado.hu