Lesz nemzetközi kerékpáros verseny és Extrem Trail weekend is

Az év első felében nem szűkölködtünk sporteseményekben és nem lesz ez másként az augusztusi, szeptemberi hónapokban sem.

 

1. Augusztus 17–19.: One Belt One Road Világkupa Nemzetközi Kerékpáros Verseny

2020-ban sporttörténelmi sikert elérve Magyarország is csatlakozott a Nemzetek Kupája sorozathoz, mégpedig a junior, vagyis az ifjúsági országúti világkupa eseményeihez. Ennek keretében az az évi egyetlen fordulót rendezte meg Nyíregyháza és környéke, melyet követően 2021-ben One Belt One Road Nations’ Cup Hungary néven ismét fogadta hazánk a korosztály legjobbjait. Ebben a szezonban Magyarország immáron harmadik alkalommal látja vendégül a junior korosztály legjobbjait.

 

2. Augusztus 28.: II. Nyíregyházi Futófesztivál

Egy éve nagy sikere volt a Nyíregyházi Futófesztiválnak. A szervezők akkor hagyományteremtő szándékkal indították el a versenyt, ahol több táv közül lehetett választani. 1, 5, 10 és 21 km várta a mozogni vágyókat. Eldőlt, hogy 2022-ben, augusztus 27-28-án második alkalommal is megrendezik az eseményt.

 

3. Szeptember 10-11.: IV. Nyíregyházi Extreme Trail Weekend Terepakadályfutás és Terepfutás

Csak keveseknek adatik meg, hogy ősszel csúszdázzanak az Aquarius Parkfürdőjében. Nos, az Extreme Trail Hungary Sportegyesület versenyén az akadályfutás egyik legbulisabb része, a csúszda sem marad majd ki.

 

4. Szeptember 10.: Csillagfutás

Felejthetetlen éjszakai futás a csillagok alatt Nyíregyházán, a megújult Bujtosi Városligetben. A rendezvény megszólít mindenkit kortól és nemtől függetlenül. Lehetsz profi versenyző, lelkes amatőr, vagy éppen csak hobbifutó, a részvétel a fontos. A Csillagfutásra bátran jelentkezhetnek azok is, akik a távot nem tudják végigfutni, ők a fényárban pompázó Bujtosi-tó partján gyaloglással teljesíthetik a távot. A Csillagfutás az egészség megőrzésén túl, nemes célt szolgálva, minden évben a daganatos megbetegedések elleni küzdelem egyik területét is támogatni kívánja.

 

5. Szeptember 24.: Bringaváros

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a BringaSziget szervezésében szeptember 24-én immár 5. alkalommal rendezi meg a 10 településrészt és a belvárost összekötő családi szabadidős sportrendezvényt Nyíregyházán, a „Bringavárost”.