Lesz itt minden – Trükkös időjárással búcsúzik a november

November utolsó napján lesz minden: éjszakai fagy, reggeli napsütés, erős szél és vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul majd az ország területén – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délelőtt napos időre van kilátás általában kevés felhővel, majd a déli óráktól északnyugat felől melegfront érkezik, hatására gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Délután, este elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, majd egyre inkább az esőnek növekszik az esélye.

A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, főleg a hegyekben lehetnek akár viharos széllökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Kedd este túlnyomóan borult lesz az ég, északkeleten van nagyobb esély átmeneti szakadozásokra.

Az éjszaka második felére egyre inkább gyengül, majd szűnik a csapadék, amely fokozatosan esőbe vált át. A délnyugati, nyugati szél nagy területen marad erős, néhol viharos lökések is lehetnek.

A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +5 fok között alakul, de a kevésbé szeles északkeleti határvidéken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu