Lengyel-magyar két jó barát

Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola intézményvezetője az eseményen hangsúlyozta, hogy az idei vetélkedő mottója „Gyere velünk Lengyelországba”. A lengyel nép kultúráját, történelmi kötődéseit és barátságának kialakulását szeretnék megismertetni a gyerekekkel. Már 7 éve tart a magyar-lengyel barátság ápolását támogató vetélkedősorozat, ami mára megyei szintűvé nőtte ki magát.

KÖTŐDÉS

Az eseményen Dr. Ulrich Attila mondott köszöntőt. Nyíregyháza alpolgármestere beszédében kitért arra, hogy a lengyel-magyar lelki kötődés szemmel látható, a mai napig kedvesen fogadnak minket, mintha hasonlóságunk már a genetikába ivódott volna. Azt is megemlítette, hogy mindkét ország történelme hányatott sorsú és a szuverenitásért való küzdelemben is megfigyelhetőek hasonlóságok.

További képekért kattintson a fotóra!

VIZUÁLIS FELADATOK

A döntőn 6 csapat vett részt, valamint a Bem József Általános Iskola egy versenyen kívüli csapata. A megmérettetésen nem csak hagyományos tesztfeladatok voltak, hanem kreatív, vizuális készséget igénylő feladványok is. Poszterkészítés Krakkóról, párhuzamos életrajzok, arcképcsarnok és reklám készítés. Az ünnepi eredményhirdetést a Vikár Sándor Zeneiskolában tartják március 24-én, pénteken 17 órától.

Szilágyi Bella Brigitta

(Fotó: Szarka Lajos)