Legénybúcsú a versenyprogramban – Szente Vajk Nyíregyházán
Fotó: Trifonov Éva

Egy szerda esti nagyszínpados előadás után csütörtökön délután a Bencs Villában, a Többszemközt sorozatban láthatták az érdeklődők Szente Vajkot és Nagy Sándort. Este pedig újabb Legénybúcsú következett a Szabadtéri Színpadon.

 

Írta Szente Vajk, rendezte Szente Vajk, Alex szerepében Szente Vajk. A Móricz Zsigmond Színházban is több előadást létrehozó fiatal, tehetséges színész-rendező saját vígjátékával szerepelt a VIDOR Fesztiválon. A Legénybúcsú, ez a rendkívüli este sok mindent ígér a férfiak számára.

„Egyfelől nem az én legénybúcsúm van a darabban, másfelől nekem nem is volt, ilyen értelemben önéletrajzi élmények nincsenek a darabban. Mindinkább a Nagy Sándor és köztem lévő igazi, életbeli barátságnak bizonyos pillérei, alkotóelemei is szerepet kapnak az előadásban, de nem önéletrajzi ihletésű. A színházat sokszor a fantázia írja, így ezt az előadást is” – fogalmazott Szente Vajk, Jászai-díjas színész-rendező.

A szerda esti kőszínházi és a csütörtöki szabadtéri előadás között a VIDOR szervezői módot találtak arra, hogy a Legénybúcsú két barátja bemutatkozzon a Többszemközt sorozat közönségének a Bencs Villában. A népszerű művészeket a hivatásos kérdező, Kováts Dénes faggatta, de minden a nézők kíváncsisága szerint történt.

„A Madách Színházban dolgoztunk együtt először 2005-ben a Volt egyszer egy csapat c. előadás kapcsán. Bátran mondhatom, hogy a barátságunk a Csoportterápia alatt fűződött szorosabbra. Lassan 10 éve vagyunk együtt jóban és jóban. Jellemünk, vágyaink?  Én biztos vágyom arra, hogy újabb és újabb színdarabokat írjak, amiket ő nagyszerűen eljátszik” – folytatta a művész.

Szente Vajk és Nagy Sándor partnere a Legénybúcsúban Bálizs Anett és Lévay Viktória, Szerednyey Béla és Csonka András volt. Szerednyey Béla és Nagy Sándor szombaton ismét játszik a VIDOR-on, a Madách Színház Ügyes kis hazugságok című darabjában.

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 9. nap