Lebénult az Alvin és a Mókusok énekesének az arca!
Lebénult az Alvin és a Mókusok énekesének az arca!

Bár mindannyian törekszünk a boldogságra, a tragédiák jelen vannak a környezetünkben. Sajnos csak ekkor döbbenünk rá az élet valódi értékeire …

- ezzel a mondattal indítja új dalának klipjét a 26 éves nyíregyházi banda!

 

 

A szokatlan témájú szerzeményt nem mindennapi dráma ihlette! Az Alvin és a Mókus frontembere, Pásztor István (Alvin) egyik este a fürdőszobában vette észre, hogy fél arca egyik pillanatról a másikra teljesen érzéktelen lett!

Aznap már reggeltől erős fejfájás gyötört, pedig nem jellemző rám, aztán az esti zuhany után azon kaptam magam, hogy nem bírom kinyitni a fél szememet. Tükörbe néztem és érdekes látvány fogadott! Az arcom jobb oldalán elengedték az izmok a tartást, konkrétan nem ráncolódott a homlokom, nem tudtam pislogni, a szám is lebiggyedt, sőt, furcsa, de még az orrcimpám is megereszkedett egy kicsit és mindez úgy, hogy a bal felén eközben minden tökéletesen működött! Egyszerre volt hirtelen ijesztő és nevetséges! Mint valami béna photoshop, vagy túlértékelt múlt századi festmény! Elmentem az ügyeletre, ahol megvizsgáltak és közölték, hogy ez egy ritka jelenség, Bell-féle arcbénulás! „Miért nem jöttem hamarabb?” - kérdezték azután, miután négy órát vártam, hogy behívjanak! Szteroidot és fizikoterápiát írtak fel és azzal nyugtattak, hogy van, „akinek rendbe jön teljesen az arca”! Remek! Épp lemezmegjelenés és turné előtt álltunk és a gyógyulás több hónapra saccolták! Három ragtapasz csíkkal „felragasztották” az arcomat, így indultam el a színpadokra, de még így is olyan volt, mintha egy nyalókával a számban kellett volna énekelnem, arról nem is beszélve, hogy ebédkor a leves fele is kifolyt a számból, alváshoz le kellett ragasztani azt a szemhéjam, jobb fülem pedig azt hittem, szétrobban a próbákon. Ez öt éve történt, félelmetes időszak volt, de úgy néz ki, teljesen helyre jöttem azóta! Ekkor határoztam el, hogy írok erről az időszakról! A dal arról szól, hogy az embereknek meg kell tanulniuk kezelni a rossz dolgokat is, hiszen ezek ugyanúgy az életünk részei, még ha sokszor nehéz is. Törekednünk kell arra, hogy valamiféle kapaszkodót találjunk és túléljük ezeket a nehéz pillanatokat! Ez az én történetem, de a hallgató megtalálja benne a sajátját is!

Az Alvin és a Mókusok egyébként jelenleg gőzerővel dolgozik az új nagylemezén és közben országos turnéra indul, melynek keretein belül október 12-én a debreceni Lovardában koncertezik!

 

Rutkai