Látogassa meg az új közösségi teret a Kertvárosban!
Fotó: Trifonov Éva

Új közösségi tér várja a lakosokat a Tiszavasvári úti laktanyák északi területén. A kivitelezés május végén kezdődött, a projektátadó rendezvényt pénteken tartották. Korábban a barnamezős területek déli részét már felújították, az önkormányzat célja, hogy a kertvárosiaknak széles körű kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson.

Vidám gyerekek töltötték meg az egykori laktanyák északi területét. Nyíregyháza önkormányzata több mint 2,3 milliárd forintos európai uniós forrásból épített közösségi teret. Többek között egy streetball/futball vegyes használatú pálya, egy pingpongasztal, fitneszpark, Kneipp-ösvény, futó- és gyaloglókör, mászószobor áll a lakosság rendelkezésére.

A beruházás célja, hogy a kertvárosiaknak kikapcsolódást biztosítson, ezt a célt szolgálta 2019-ben a barnamezős területek déli részének felújítása is.

„Itt, az északi részen valódi közösségi teret, sportolási lehetőséget, szabadidős lehetőséget alakítottak ki. Véleményem szerint ez egy nagyon fontos cél, hiszen egyre többen laknak a Kertvárosban, népszerű a fiatalok és a fiatal családosok körében. A déli részen military játszópark, KRESZ-pálya van, ez már három-négy éve működik” – mondta el dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Rá sem ismerni a Kertvárosra

Ha valaki 10 év után most járna először a Kertvárosban, rá sem ismerne! – hangzott el a projektátadó rendezvényen. A városrészben az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, beleértve a technológiai transzferközpontot, az autóbusz-telephelyet, vagy a záportározókat is.

„Ha itt kimegyünk, ott a Tiszavasvári–Szélsőbokori körforgalom, aztán a Szélsőbokorin túlmegyünk, amit nemrég adtunk át, akkor eljutunk a Rókabokori útig, a Bottyán János utcáig, melyeket szintén az elmúlt években építettünk újjá. Aztán mehetünk a Derkovitsra, a Dugonicsra, ezek is megújultak, de ott van maga a kerékpárút is, majd a felüljáró, mely egy nagyon nagy vállalás és komoly eredmény, hogy így megújítottuk. Az utolsó részletek most folynak, december 15-ig elkészülnek. Én azt gondolom, hogy ezzel itt, a Kertvárosban élők életkörülményei nagyon nagyot változtak, pozitív értelemben” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az új közösségi téren a játékok és a kondipark mellett elérhető egy vizesblokk, kerékpárút, parkolók, valamint egy kutyafuttató is. A zöldfelületi fejlesztés során közel 350 fát és 13 200 cserjét ültettek el, 72 ezer négyzetméteren füvesítést végeztek.

Kapcsolódó galéria

Új közösségi teret alakítottak ki a Kertvárosban