Latin est Sóstón – Idén is nagy durranással készül a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar
Fotó: Szarka Lajos

Latin est lesz Sóstón, a Krúdy teraszon. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a majorett lányok meglepetés vendéggel szórakoztatják a  közönséget pénteken.

Gyerek, kutya, fagyi és hozzá fúvósparádé. Ezt kínálja Sóstó péntekre. A Krúdy Teraszon a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és mindhárom majorett csoportjuk – a Csillagok, a Kék delfinek és a Tűzmadarak -  is részese lesz a lendületes és virtuóz szambás-spanyolos műsornak. Montenegrói útjuk és egy olasz fesztiválszereplés előbemutatója az este.

A férfikorba érett 33 éves újévi koncertsorozatot a tavaszi hangverseny követte, öt esztendeje pedig a hagyományok közé került a nyári műsor.

Bakó Levente, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar művészeti vezetője elmondta:

Ott van a Somebody Janeiro, amit mindenki ismer, a La Cumbia Jero, ami nagyon fontos, aztán van a Grande Espanola, a nagy spanyol tánc, valamint Csernák Tibor, a Poliop együttes billentyűse, énekese, művészeti vezetője ezúttal nem billentyűs hangszeren fog közreműködni, hanem énekli az egyik leggyönyörűbb számunkat, a Nélküled című dalt.

Ez volt az ízelítő a péntek este fél 7-kor kezdődő program elé, és csupán eddig maradt meglepetés a vendég, Csernák Tibor.

Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte:

Évről-évre ott vagyunk az újévi koncerten. Most már belépett a koncertek sorába a tavaszi koncert, a nyári fesztivál, tehát több ezres rajongótábora van a fúvószenekarnak, hanem kis hazánkban és a nagyvilágban szerte, úgyhogy köszönjük. A koncertlátogatók a fülükkel szavaznak. Örülök, hogy népszerű az együttes Nyíregyházán, és örülök, hogy partnere lehetünk ebben az együttesnek.

Ahogy az alpolgármester fogalmazott, a zenekar színesíti a nyíregyházi kulturális életet, ezért sorolták a nagy együttesek közé, és lett partnere a város. Sok sikert és jó utat kívánt a hamarosan Montenegróba, majd egy olasz fesztiválra utazó zenekarnak.

Kapcsolódó galéria

Nyári hangverseny beharangozó