Láthatatlan gól Gyirmóton - A Szpari kispadján is csak a gólörömöt hallották

Szép hosszú út volt Győrből Nyíregyházáig vasárnap este. Végig köd, de ahogy Gálhidi György a meccs után nyilatkozta: "Jó sofőrünk van!" Balla Ferenc valóban jó sofőr, hajnali négy óra előtt rendben megérkezett a csapat Nyíregyházára. Egy olyan meccs után, mely minden szempontból fontos volt. Bravúros győzelmet aratott a Szpari egy nagyon jól védekező, kevés gólt kapó együttes otthonában, és fontos három pontot szerzett. 

- Azt próbáltuk játszani amit a Siófok ellen, de most még jobban sikerült a védekezésünk. A Gyirmót nem nagyon tudott helyzeteket kialakítani, viszont a támadójátékunk nem volt olyan hatékony, az látszott, hogy ellenfelünk nem véletlenül nem kapott gól augusztus óta hazai környezetben. Az első félidő teljesen rendben volt, aztán ahogy kijöttünk a folytatásra, kiderült, hogy a köd miatt nem lehet játszani. Amikor a játékvezető mondta, hogy negyed órát várunk, mi felmentünk a klub irodájába, és megállapodtunk Csertői Auréllal, hogy hétfőn fél kettőkor folytatjuk a találkozót. Szinte biztosra vettük, hogy nem lesz aznap meccs, aztán megtudtuk, hogy a bíró kivezeti a csapatokat. Szerencsére alkalmas lett az idő a játékra, és lehetett futballozni. Hamed Yasin és Galambos Ádám is ott volt beállásra készen, de húztam a cserét ameddig lehetett, mert nem tudtam, hogy a betegség után visszatérve minden rendben lesz-e velük. Mindketten jól szálltak be. A vezetés után sikerült aztán megtartanunk az előnyt, és fontos győzelmet arattunk - mesélte Gálhidi György. 

Hornyák Marcell a 70. percben szerzett vezetést, a kisapdról azonban ebből semmit nem láttak a köd miatt. 

- Szatke Zoli ugrott fel először és kiabálta, hogy gól, nem láttunk belőle semmit, csak hallottuk a gólörömöt. Aztán Hornyák Marcell utólag elmesélte, hogy szerezte meg a győztes gólt Papp Máté távoli lövése után - bár volt aki azt hitte elsőre, hogy Farkas Aurél próbálkozott távolról. Na ennyit lehetett látni!  Nagyon örülök a sikernek, megdolgoztak érte a fiúk - tette hozzá a Szpari vezetőedzője.