Laptop a védőnői szolgálat munkatársainak – A Városházán adták át az eszközöket
Fotó: Trifonov Éva

Az Egészségügyi Alapellátás fejlesztése Nyíregyházán című projekt keretében 14 laptopot és 10 darab multifunkcionális eszközt vásárolt az önkormányzat bruttó 4, 2 millió forintért. Az eszközöket a védőnői szolgálat munkatársainak adták át a Városházán.

Az egészségügyi alapellátás fejlesztése területén sok minden történt Nyíregyházán – fogalmazott az átadó ünnepségen a polgármester. Utalt arra, hogy két kivétellel megújult valamennyi háziorvosi rendelő, illetve két ütemben, több száz milliós értékben korszerűsítették a Szent István úton az úgynevezett kis SZTK-t.

Kiemelt célunk, hogy segítsük a gyerekek születését, a családokat, így a védőnők munkáját is. Ez nagyon sokrétű fejlesztést jelent. Leglátványosabb talán az orvosi rendelők, és ehhez kapcsolódóan a védőnői szolgálat biztosítás. Tulajdonképpen minden rendelőt felújítottunk eddig, és még két projektünk van hátra. A Csillag után, illetve a Fenyő utcán lesz egy újabb fejlesztés, ahol a védőnők munkakörülményeit is segítjük.

 – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester.

Július 1-től emelkedett a védőnők fizetése, így érezhetik nemcsak az erkölcsi, de az anyagi elismerést is. Korábban okostelefonokat kaptak a szakemberek – korlátlan beszélgetési lehetőséggel.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Óvodák, bölcsődék, szociális intézmények bővítése, felújítása mellett eszközbeszerzésre is sor került. 14 laptopot és multifunkcionális eszközöket, nyomtatót, másolót, szkennert vásároltak a védőnői hálózatban dolgozók munkájához.

Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója kiemelte:

A védőnőknek a mindennapi munkáját segítjük azzal, hogy megkapják azokat az eszközöket, melyek nem közvetlenül a betegellátást és diagnosztizálást segítik, hanem az egyéb adminisztrációs terheket könnyítik. Tudjuk, hogy a mai világban az egészségügyben is vannak adminisztrációs terhek. Ehhez szükségesek a laptopok, illetve a multifunkcionális eszközök. Ezek átadása történik most meg.

Folytatódik, pontosabban befejeződik az orvosi rendelők felújítása. A Csillag utcán komplex rendelőt alakítanak ki, ahol orvosok és védőnők együtt dolgoznak, illetve Rozsrétszőlőben, a Fenyő utcán felnőtt és gyermekorvosi épületet korszerűsít az önkormányzat, a hozzá tartozó védőnői szolgáltató helyiséggel együtt. A 4,2 milliós keret az eszközbeszerzésen túl infrastrukturális fejlesztésre, energetikai korszerűsítésre, illetve akadálymentesítésre nyújt támogatást a praxisok számára.

Kapcsolódó galéria

Laptopot kaptak a védőnők