Lapátra magyar! Országszerte leesik a hó

A keleti, északkeleti országrészben továbbra is nagy területen erősen felhős vagy borult idő valószínű, az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

Eközben a délelőtti óráktól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délelőttől a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat. A tartósan borult tájakon másutt is lehet hószállingózás.

Az északnyugati, nyugati szelet napközben a középső országrészben élénk lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat weboldala)

Este kezdetben kevésbé felhős keleti tájak felett is megnövekszik a felhőzet, de nem lesz mindenütt összefüggő, zárt a felhőtakaró. Nagyobb szakadozások inkább nyugaton lehetnek.

A havazás egyre inkább átterjed a középső és keleti országrészre, a Dunántúlon pedig inkább szűnőben lesz, de hószállingózás hajnalig még ott is szinte bárhol előfordulhat.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas részeken néhol hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu