Lángok a Május 1. téren – A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Északi telephelye gyulladt ki

A Május 1. térre riasztották a tűzoltókat a koraesti órákban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói több egységgel vonultak ki a helyszínre. Tájékoztatásuk szerint berendezési tárgyak égtek egy négyszáz négyzetméter alapterületű Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Északi telephelyén, a Május 1. téren.

A tűzhöz riasztott nyíregyházi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják a lángokat. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Az épületet nemrég újították fel, a helyszínen található gyapot és a hőszigetelési anyagok fokozták a lángokat. A kiérkező hatóságok mindent megtettek, hogy a közelben parkoló járműveket elszállítsák, megfelelő teret adva az oltási munkálatoknak.

Jelenlegi információnk szerint személyi sérülés nem történt a tűzesetben, a tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

A Szabolcs-Bereg-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság friss tájékoztatása:

Mintegy négyszáz négyzetméteren égett egy lemezfedésű épület tetőszerkezete, a rajta lévő napelemek és az épületben lévő berendezési tárgyak Nyíregyházán, a Május 1 téren hétfő este. Tűzesethez kilenc járművel, több mint harmincan, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos, valamint az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.  A tűz oltását nehezítette az épület lemez fedése, amelyet a beavatkozók kéziszerszámokkal megbontottak, majd hat vízsugárral és egy létrasugárral körülhatárolták és eloltották a lángokat. A tűz keletkezési körülményeinek a megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult. Személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó galéria

Tűzeset a Május 1. téren