Kvalifikációs helyen Helebrandt Máté - A nyíregyházi gyalogló Csehországba utazik

Harmadik olimpiájára készül Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló jelenleg kvótát érő helyen áll a világranglistán. A következő napokban Csehországba utazik az Európa-kupára. 

52. a legfrissebb világranglistán Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló remekül kezdte az idényt, győzött a békéscsabai országos bajnokságon, és ezzel értékes világranglista pontokat szerzett. Jelenleg kijutást érő helyen áll, és a tokiói a harmadik olimpiája lenne. A játékokkal kapcsolatban sok a kérdőjel, többször felmerült már, hogy a tavalyról a járvány miatt 2021-re halasztott olimpiát megrendezik-e. A nyíregyházi sportoló bízik abban, hogy lesz olimpia, és ő is ott lehet majd. 

- Optimista vagyok, bár hallottam én is a híreket, hogy a japán lakosság jelentős százaléka nem támogatja az olimpia megrendezését. Ismerve a precizitásukat viszont biztos vagyok abban, hogy megtartják a játékokat - mondta Helebrandt Máté.  

A Sportcentrum atlétája szeretne biztosra menni, ezért további világranglista pontokat akar gyűjteni tavasszal. Május 16-án elutazik a magyar válogatottal a csapat Európa-kupára, melyet Csehországban, Prága mellett tartanak. Többször sikeresen szerepelt már ezen a viadalon, és most is szeretne az élmezőnyben végezni. Edzőjével, Pokrovenszki Józseffel végül úgy döntöttek, a 20 km-es távnak vág neki Máté, az 50 ugyanis a kvalifikációs időszakban túl kockázatos lenne. Amennyiben sikerül jó idővel célba érni, szinte biztossá válik az olimpiai részvétel. Japánban viszont a hosszabb, 50 km-es távon indulna Helebrandt Máté.