Kupadöntő előtt a Fatum Nyíregyháza - A női röplabdások az Újpest ellen játszanak először

A hétvégén rendezik a női röplabda Magyar Kupa döntőjét. A Fatum Nyíregyháza először az Újpest ellen lép pályára, győzelem esetén pedig a fináléba jut. A csapat szeretné ismét elhódítani a kupát. 

Egy éve Nyíregyházán nem sikerült. Akkor a Vasas hatalmas csatában legyőzte a Fatumot, és megnyerte a Magyar Kupát. Most a visszavágás vágya is fűti a mieinket. A hétvégén rendezik a négyes döntőt, az első találkozón pedig az Újpest ellen lépnek pályára a mieink. 

- Nagyon csalódott voltam tavaly, hogy nem sikerült megnyernünk a Magyar Kupát, ezért idén mindenképp győzni szeretnék. Úgy érzem a csapatunknál minden adott ahhoz, hogy aranyérmet szerezzünk, de nehéz mérkőzések várnak ránk - mondta Pintér Andrea játékos.  

Az elmúlt hetekben sűrű volt a menetrend, a csapat a bajnokságban több mérkőzést is játszott. A Diósgyőr ellen biztosan nyert a Fatum Nyíregyháza, és a találkozók arra is jók voltak, hogy taktikai elemeket gyakorolhassanak a játékosok. 

- Sűrű volt a menetrend, de új dolgokat próbálhattunk ki a találkozók során, amit erősebb ellenfelek ellen bevethetünk. Jó formában van a csapat, bízom abban, hogy megnyerjük a kupát -mondta Tóth Fruzsina játékos. 

A Magyar Kupa döntőjét Budapesten rendezik, zárt kapuk mögött. A nyíregyházi szurkolók sajnálják, hogy nem lehetnek ott a helyszínen, így egy kis videót készítettek, jelezvén, hogy lélekben a csapat mellett állnak. Szombaton az elődöntőket vívják az együttesek, és amennyiben a Fatum nyer az Újpest ellen, vasárnap a Békéscsaba-Kaposvár párharc győztesével találkozik 19 órától a fináléban.