Kultúrházak éjjel-nappal – Idén is csatlakozott a Váci Mihály Kulturális Központ!

Minden nap értéket adunk.

– így szól az idei jelmondat. És valóban a tágan értelmezett kultúra, az egészség, a test, a viselkedés, egyáltalán az életkultúra minden eleme helyet kap művelődési intézményeinkben. Országszerte több száz kulturális intézményben kínálnak programot a hét végére.

Balett óra és Vasárnapi matiné, pálinkaverseny és batyusbál, kézimunka kiállítás és farsangi családi délután is szerepel a Váci Mihály Kulturális Központ meghívójában. Ez utóbbi például a Családokért Egyesülettel közös szervezésben zajlik a Jósavárosi Művelődési Házban. Ott, ahol valóban a mindennapokban is megjelenik az egyesület mindenféle alkalmakkor. Így van ez az Alvégesi Művelődési Házban is, hiszen nem ritka dolog a péntek délelőttihez hasonló gyerekeknek hirdetett kézműves foglalkozás, vagy a környéken lakó alkotók bemutatója. Így kaptak kiállítási lehetőséget március 9-ig a Támba testvérek.

Szombaton várjuk szeretettel az idősebb korosztályt Kata tánctanodájába 14 órától, majd 16 órától lesz a Himalája lábánál című előadás. Illetve egy Shakti- bemutató. Ez egy érdekes kezdeményezés nálunk, január óta van itt az Alvégesi Művelődési Házban. Egy kicsit a jóga, a tánc, az önfejlesztés – önmegismerés határait súrolja. Ha valakit érdekel és szeretné kipróbálni, szeretettel várjuk. De szombaton lesz Kizomba Valentin napi party is, ami éjfélig fog tartani.

– szólt Gerliczki Zoltán szakmai munkatárs ajánlója a Honvéd utcáról.

Az Alvégesi Művelődési Ház 17 csoportja között a kung-fu-tól a pilatesig, a német társalgó körtől a Piktor tanodáig sok minden fellelhető. Nos, vasárnap az élményfestés akrillal – várja a tanoda régi és új vendégeit.
A Városmajori Művelődési Házban textilszobrok jelennek meg, és Mazsolák címmel Illyés Péter előadóművész mutatja be életművét.

A Váci Mihály Kulturális Központ balett bemutatót és zenés mesejátékot kínál az érdeklődőknek.

Góré Szabina festőművész képeit Városi Galériában, a Pál Gyula Teremben pedig Szatmári Istvánné aranykoszorús babakészítő mester kedvenceit láthatják.

Az idei esemény védnöke, Novák Péter megfogalmazása szerint, ha valahol mindennap értékeket adnak, ott hétköznapi hősöknek kell lenni.

Azokat kell megszólítani, akik pontosan értik a lehetőséggel járó felelősséget, mert itt és most a nemzet intelligenciájának kérdéséről van szó.

– fogalmazott az előadóművész.

 

 

 

Matyasovszki Edit