Kültéri tanteremmel bővült a kertvárosi általános iskola a LEGO programjának köszönhetően
Fotó: Szarka Lajos

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának 2019-es projektjei között szerepelt ennek a filagóriának a megépítése.

Kültéri tanteremként, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének udvarán kapott helyet; a diákok már felavatták, rajzfoglalkozásokat tartottak nekik. Horváthné Reményi Lívia tagintézményvezető-helyettes elmondta:

Év elején adtuk be a pályázatot és immár megvalósult egy gyönyörű kültéri filagória, amit tanteremként fogunk használni, valamint közösségi térként. Ez a nap a gyerekeknek egy ajándéknap: 8 különböző helyszínen várják őket a kollégák mindenféle játékkal – menetlevéllel mennek a gyerekek, pontokat gyűjthetnek és a végén nagy LEGO-s nyereményben részesülhetnek a legügyesebbek.

Az élménynap keretében volt többek között ugrálóvár, vízibombás feladat és az udvari aszfaltra is rajzoltak a gyerekek.

A kültéri tanterem ünnepélyes átadóján városunk alpolgármestere, Dr. Ulrich Attila kiemelte, a LEGO közösségi, társadalmi szerepvállalása fontos Nyíregyházának, a városlakóknak.

Városi szempontból az a lényeges, hogy a LEGO-val jó a kapcsolatunk; a LEGO beszáll a társadalmi projektekbe és támogatja a gyerekeket azzal is, hogy rengeteg játékkockát hozott ide nekik, amivel a kreativitásukat tudják fejleszteni.

A közösségi programokban örömmel vesz részt a játékgyártó, a kertvárosi iskolába megannyi kockával, LEGO-robotokkal is játszhattak a diákok.

Mező Bálint a cég Helyi Közösségi Szerepvállalás koordinátora elmondta:

Az elsődleges célunk az, hogy minél több gyermeket elérjünk, számukra lehetőséget biztosítsunk, hogy játszanak, kicsit kimozduljanak egy ilyen játékos nap keretében vagy akár a tanórán, például egy kültéri tanterem létesítésével.

A LEGO-s pályázat keretében nemcsak kültéri tanteremmel bővült a kertvárosi intézmény –többek között interaktív tábla-projektorokat, kerékpárokat és pingpong asztalokat is kapott az iskola.

Kapcsolódó galéria

LEGO nap a kertvárosi iskolában