Különleges gyűjtemény – Veterán autókat láthat a közönség a Kállay-házban augusztusban
Fotó: Trifonov Éva

Egy különleges autógyűjteményt is láthatnak majd azok, akik ellátogatnak a felújított Kállay-házba augusztus 14-én. Családi napot szerveznek, ahol bemutatják a Kállay Gyűjteményt, fellép Tóth Andi és az Abrakazabra zenekar, illetve számos kiegészítő programmal várják majd a vendégeket. 

Révész Bálint 2006-tól gyűjtögeti ezeket az egyedi és különleges autókat. Ahogy a tulajdonos nyilatkozott, egyrészt szereti is őket, illetve valamilyen szinten üzletként is tekint rá, ezek a járművek minél idősebbek, annál jobbak, akárcsak a bor – tette hozzá a Révész Cégcsoport tulajdonosa. Ezeket a ritkaságnak számító autókat hamarosan bárki megtekintheti, aki ellátogat a Kállay-házba.

„Az az igazság, hogy mindegyik autó a kedvencem, de vannak kötődések is. Az egyik a Ford évjárata, azért mert édesapám abban az évben született, az 54-es Bentley, amikor én születtem, úgyhogy egy 30-as autót kerestem még, amikor édesanyám született. Az is megvan, most csinálják, úgyhogy remélem a Családi napra az is elkészül.” – nyilatkozta Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa.

Családi nap

A veterán autók bemutatása mellett a látogatók megismerhetik a Kállay Gyűjteményt, több állandó és időszaki tárlat is van a felújított házban, egy vezetéstechnikai cég pedig különböző szimulátorokat biztosít az augusztus 14-ei családi napra. A programok között szerepelnek még ügyességi játékok, kézműves sörök, étel-ital, este pedig fellép Tóth Andi és az Abrakazabra zenekar.

„Négy évvel ezelőtt egy hasonló Családi napot már szerveztünk és az az alkalom is többek között a veteránautók bemutatójáról szólt. Akkor két autó érkezett Révész Bálint úr részéről, egy 71-es Mercedes Pagoda és Rolls-Royce. Most ahogy látom, bővült a repertoár, csodálatos autókról van szó, úgyhogy nagyon nagy örömmel vettük a felajánlást és, hogy gyorsan és hamar rendelkezésünkre bocsátják az autókat.” – tette hozzá Dohanics László, a Kállay Gyűjtemény vezetője.

Több lehetőség

A tervek szerint a családi nap hagyománnyá válik majd a Kállay-házban, korábban is szerveztek hasonlót még a régi helyszínen, a Széchenyi utcán. Most a felújított Kállay-ház és az udvar több lehetőséget biztosít az intézmény számára a különböző programok megvalósításában. Szeptemberben például nyílik Koszta Zoltán bőrműves tárlata.